Abecední seznam koření

Tato lahodná neostrá směs koření s medem je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Adamovo medové koření je vhodné třeba na pečená žebírka nebo...
Tato velmi oblíbená směs koření původem z Gruzie se skvěle hodí na pečené a grilované maso (např.jehněčí a drůbež) nebo k ochucení mletého masa a ryb...
S touto jemně mletou směsí koření dodáte exotickou chuť jak grilovanému, pečenému, dušenému nebo mletému masu, tak i třeba kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo vaječné pokrmy....
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se rozvinulo aroma koření...
Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané. Skvěle též dochutí brambory smažené,...
Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasické grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle hodí...
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod...
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod...
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod...
Mírně ostrá směs koření vhodná zejména pro pečená, grilovaná a mletá masa. Též je výborná k dochucení grilované a dušené zeleniny, kuskusu, luštěnin, sojových...
Univerzální neostrá aromatická směs koření na grilování, ale třeba i do salátů....
Směs koření pro přípravu minutek, grilované i dušené zeleniny, sójového masa, do omáček, zapečených brambor nebo těstovin....
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz...
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz...
Ručně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely. Tyto hvězdičky badyánu je samozřejmě možné použít...
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz...
Perská směs koření, která je ideální k masovým nebo rybím pokrmům. V arabském světě je toto koření rovněž velmi oblíbené k ochucení kávy....
Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb...
Barbecue párty se dnes již staly tradiční součástí nejen americké kultury. Tato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy...
Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčatovou...
Milujete pravé americké barbecue a chtěli byste mu dát trochu ostřejší kalibr? S touto speciální směsí mile překvapíte nejednoho fanouška ostrých chutí....
Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů...
Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů...
Tradiční etiopská směs koření pro přípravu pikantních jídel. Směs má univerzální použití, především při ochucení pečeného a grilovaného masa, dušené a pečené...
Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak...
Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...
Tradiční česká směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
Sušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je...
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
Bylinková směs koření vhodná do bramborových pokrmů a příloh: zapékaných jídel, šťouchaných brambor, bramborové kaše....
Směs koření vhodná k přípravě pomazánek a k ochucení salátů, bylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety. Bylinkové máslo snadno připravíme...
Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření. Dle vlastní chuti můžeme přidat sůl. Hotové bylinkové máslo je...
Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto...
Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma,...
Tato směs bylinek a cibulky příjemně ochutí a zvýrazní polévky a bílé omáčky....
Jemná bylinková směs, výborná na přípravu sýrových a smetanových omáček, dresinků i bylinkového másla. Vhodná ke kuřecímu, hovězímu a rybímu masu, například při...
Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další...
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Je vhodnější na delší skladování, nehrudkuje. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Smažená cibule je ideální náhrada čerstvé smažené cibulky, kterou stačí jen zahřát na pánvičce a lze jí okamžitě použít na plněné brambory, špekové knedlíky, dušení...
Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vaření...
Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje a svařené víno....
Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se chuť citronové kůry výborně...
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy...
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle...
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle...
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se doplňuje s...
Oblíbená směs koření Country mix je namíchaná ve stylu amerického venkova. Základem je paprika, česnek a cibule, které jsou doplněny o chuť bylinek a skvostného...
Tento třtinový cukr je 8 dní uzený na bukovém dřevě. Jemná kouřová chuť vás příjemně překvapí v barbecue omáčkách, salátech a různých masových pokrmů...
Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na...
Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Asafoetida, nebo-li čertovo lejno, je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Tento neobvyklý český název získala pro svou velmi specifickou vůni, která...
Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité. Má velmi specifickou vůní, někdo by řekl...
Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni se doporučuje ji používat ve...
Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se...
Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se...
Česnek je univerzální koření pro všechny pikantní pokrmy evropské, arabské, asijské, africké i americké kuchyně. Plátkovaný česnek se hodí především na pečení masa...
Směs k přípravě čínských pokrmů. Základní postup: Nakrájené maso naložíme se směsí koření a oleje. Orestujeme na oleji, když maso změkne, přidáme zeleninu,...
Nahrubo mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek, pomazánek a pokrmů...
Jemně mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek, pomazánek a pokrmů připravovaných...
Pálivá kořenící směs je vhodná pro přípravu ostrých jídel. Doporučujeme na kuřecí a vepřové maso, ale také na dušenou nebo grilovanou zeleninu....
Dátá Masála je směs koření k přípravě tradičního indického bílého čaje (též nazývaný Yogi čaj). Nejčastěji se směs koření na Dátá Masála připravuje s černým čajem...
Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo křidýlka....
Tato směs koření ve stylu tradiční české kuchyně je vhodná k pečení mas i úpravě minutek "na divoko". Masu nejen dodá chuť divočiny, ale bylinky, které směs...
Směs koření vhodná na přípravu pečené a dušené zvěřiny. Výživové údaje na 100 g: Energie 359 kJ / 85 kcal, Tuky 0,7 g - z toho nasycené mastné kyseliny...
Koření na mexický pokrm enchilada ochucené kakaem, které mexická kuchyně používá často do ostrých omáček. Směs je vhodná i na přípravu zeleninových a fazolových...
Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice...
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s...
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s...
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem...
Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak i ve vegetariánské kuchyni při...
Směs soli a glutamanu sodného. Vhodné pro zvýraznění chuťi a dosolení masa a dalších pokrmů....
Tato jemně pikantní směs koření bez soli dodá grilovanému masu, rybám, drůbeži, ale i grilované zelenině příjemnou bylinkovou chuť. Navíc, díky kmínu a koriandru po...
Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa...
Skvělá směs mletého koření určená pro grilování steaků, pečení a smažení kuřecího, hovězího i vepřového masa, na minutky či marinády....
Vytvořte si u vás doma atmosféru rozpálené pláže Copacabana v Rio de Janeiro a připravte si na grilu steak s chutí tradičních currascarias...
Carioca je aromatická směs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností dosažené chilli papričkami ancho, které vás svým jemně ostrým aroma lehce...
Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu. Obsahuje jen 20 % soli, takže podle chuti...
Oblast La Pampa je provincie v centrální Argentině, která patří k celosvětově nejvýznamnějším producentům dobytka. Není proto překvapením, že pojem argentinský...
Původní obyvatelé dnešního Mexika, Aztékové, čas od času přinášeli svým bohům oběti. Ale o maso, které je ochucené touto pikantní směsí koření, se nebudete chtít...
Aromatická nepálivá směs na grilování a rožnění masa....
Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají zdravotní dietu....
Obsah soli max. 45 %....
Hrubozrnná směs grilovacího koření ve stylu divokého západu je vhodná např. na grilované hovězí maso....
Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se...
Stačí pár minut a máte připravený skvělý avokádový dip. Pořádně rozmačkejte zralé avokádo, smíchejte se směsí koření a dejte na půl hodinky do chladničky...
Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a...
Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších druhů grilovaného masa...
Tato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině připravované na grilu...
Směs koření bez soli, která je určena k ochucení mletého masa. Skvěle se hodí pro přípravu hovězího i jiných mas na hamburgery....
Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu,...
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k...
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k...
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k...
Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle (ghí)....
Směs houbového koření na omáčky, polévky a všechny druhy masa. Hodí se i k dochucení smaženice z nevýraznějších druhů hub....
Berete hranolky jako běžnou přílohu, které nevěnujete žádnou zvláštní pozornost? Možná je to chyba a vyzkoušejte je ochutit tímto ohňostrojem chutí...
Berete hranolky jako běžnou přílohu, které nevěnujete žádnou zvláštní pozornost? Možná je to chyba a vyzkoušejte je ochutit tímto ohňostrojem chutí s kouřovým...
Berete hranolky jako běžnou přílohu, které nevěnujete žádnou zvláštní pozornost? Možná je to chyba a vyzkoušejte je ochutit tímto pikantním ohňostrojem chutí...
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva,...
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva,...
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu...
Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
Spěciálně namíchaná směs koření a bylinek k přípravě omáček nebo náplní do pečené drůbeže a masa s vysokým obsahem tuku....
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z...
Celosvětově nejpálivější chilli papričky na trhu Carolina Reaper doporučujeme spíše zkušeným milovníkům pekla na jazyku. Pokud však najdete odvahu, tyto papričky...
Chiil papričky Habanero dosahují průměrné pálivosti 250 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Kombinace jejich pálivosti a delikátní chuti z nich dělá jedny z...
Chiil papričky Habanero dosahují průměrné pálivosti 250 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Kombinace jejich pálivosti a delikátní chuti z nich dělá jedny z...
Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
Chilli papričky Jalapeño, které pocházejí z Mexika, jsou v porovnání s ostatními papričkami spíše mírně pálivé. Hodnota SHU se pohybuje okolo 10 000 jednotek...
Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Chipotle se používají při přípravě barbecue...
Chilli papričky Jalapeño, které pocházejí z Mexika, jsou v porovnání s ostatními papričkami spíše mírně pálivé. Hodnota SHU se pohybuje okolo 10 000 jednotek...
Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli papričkám v této zemi...
Na kroužky nasekané chilli papričky. Používají se především pro dekorativní účely na pizzu, ryby, steaky nebo do polévek. Na rozdíl od chilli nití si zachovávají...
Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
Chilli mleté BIO jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána jako nejpálivější paprička na...
Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, používají se především pro dekorativní účely...
Tato odrůda chilli se nazývá Bird´s Eye (ptačí oko) a jde o středně pálivou papričku. Je příbuzná Tabasco papričce. Celé plody používáme do nakládané zeleniny,...
Středně pálivé papričky. Slouží jako dekorační ostré koření k masu i zelenině....
Argentinská nepříliš ostrá hrubá směs koření a zeleniny. Používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové...
Klasická směs koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Klasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Směs koření na ochucení chlebového těsta s výraznější chutí anýzu, který dodává pečivu jemně pikantní sladkou chuť podpořenou špetkou fenyklu....
Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček,...
Směs vhodná do zeleninových salátů, na maso a tepelně upravovanou zeleninu....
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni...
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni...
Aromatická pálivá směs koření kreolské kuchyně. Ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
Toto koření je zvláště vhodné pro marinování masa na grilování a pečení. Marinádu připravíte smíchaním koření v poměru 1: 2 s olejem. Maso nechte naložené alespoň...
V této hrubě namleté směsi objevíte všechny chutě jihoafrické kuchyně, ve které koření hraje zásadní roli. Koření do této části Afriky po staletí přiváželi arabští...
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Drcený kajenský pepř se přidává...
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy...
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby...
Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma. Pochází z východního Himaláje, používá se jako...
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby...
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby...
Tato neostrá směs koření karí se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucení rýže, těstovin a luštěnin nebo do...
Tato směs koření Karí Goa se skládá z celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí...
Karí (curry) je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní karí. Tato karí směs indického typu je zjemněná...
Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Pozor na záměnu tohoto koření s...
Jedna z nejoblíbenějších variant kari, tzv. anglického typu. Vhodné především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře,...
Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým dodá příjemnou chuť...
Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
S touto směsí koření objevíte chuť legendárního thajského zeleného karí. Jako základ stačí šalotka, čerstvý česnek a zázvor, 1 polévkovou lžíci rybí...
Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší...
Karob, nebo-li svatojánský chléb, je hořkosladká náhrada kakaa. Tato směs karobu je ochucená přírodní mletou vanilkou, hřebíčkem, skořicí a novým kořením....
Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových...
Směs koření tradiční české kuchyně k výrobě domácích klobás. Obvyklé dávkování je 50 gramů směsi koření na 10 kg masa....
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně,...
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně,...
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně,...
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně,...
Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové...
V kuchyni se plody kopru používají k nakládání zeleniny, při dušení masa, přípravě zeleninových a rybích pokrmů, do polévek a marinád. Jedna čajová lžička...
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a...
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a...
Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých...
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, masa...
Aroma orientálního koření této směsi, kterému vévodí kardamom a skořice, se příjemně rozvine v horké kávě, kakau nebo čokoládě a dodá jí exotickou chuť i vůní....
Směs hrubě mletých bylinek a červeného pepře, která je vhodná především k ochucení zrajících a nakládaných sýrů....
Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení...
Směs sušené kostičkované kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje...
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Je to antioxidant a má vynikající protizánětlivé účinky...
Směs koření neobsahuje sůl, glutaman ani jiné chemické přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením a nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a...
Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
Máte-li rádi kuskus a chuť exotické kuchyně, rozhodně vyzkoušejte tuto směs koření pro přípravu jak zeleninového, tak i masového kuskusu v marockém stylu...
Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů...
Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy ryb. Obalte dokonale rybu ve směsi a pečte na mírném ohni do vytvoření nazlátlé kořeněné krusty....
Mírně ostrá hrubozrnná směs nejdůležitějšího koření maďarské kuchyně, která je vhodná na steaky, pečené maso nebo k přípravě pikantních omáček....
Hrubší směs koření na pravý pikantní maďarský guláš....
Indická směs koření Maharani Masála patří k těm jemnějším. Skvěle se hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a dalším....
Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné...
Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné...
Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády. Na mandarinkovou kůru narazíme...
Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá jako příchuť do marinád, polévek a nápojů...
Tato směs koření bez soli je výborná k přípravě pečené husy, tradičního pokrmu české kuchyně. Směs obsahuje koření, které nejen skvěle ochutí, ale i pomáhá s...
Ostrá indická směs koření na maso pocházející ze severozápadní části Indie, z Rajasthanu. Můžete ji použít k úpravě drůbežího masa po indicku pečením, grilováním i...
Indická směs na ryby je ostřejší směs, která se podobně jako Karí hodí ke kořenění různých pokrmů, i vegetariánských. Pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii...
Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na...
Směs koření s chutí a vůní medvědího česneku, která se hodí na grilování, do marinád i nádivek, k ochucení dušených a pečených mas i zeleniny...
Ostrá směs vhodná ke grilování či okořenění masa i zeleniny....
I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť...
Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
Papriková ostřejší středně hrubá směs na mletá masa, karbanátky, sekanou, hamburgery, masové koule, masové náplně apod....
Směs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem, nechat chvíli odležet a...
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ"...
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ"...
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
Neostrá směs koření pro přípravu tradiční indonéské smažené rýže s kuřetem. Kromě rýže můžete toto koření použít např. pro ochucení pohanky nebo dušené zeleniny....
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k...
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, karí, polévek,...
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy asoučástí provensálského koření...
Jemně pikantní směs pro úpravu pokrmů na orientální způsob....
Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů,...
Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a...
Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní...
Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou...
Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i tam,...
Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby...
Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby...
Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich...
Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté...
Směs koření se sušenými rajčaty na těstoviny, pizzu, saláty, do rajčatových omáček i pokrmů z mletého masa....
Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl, ani žádné jiné chemické přísady....
Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či...
Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou...
Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou...
Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou...
Pepřově kyselá chuť této směsi koření se skvěle hodí k ochucení nejen všech druhů grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo...
Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou...
Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný pepři kubebovému...
Tak, jako je cejlonský čaj pojem mezi čaji, tak cejlonský pepř je pojem mezi pepři. Není totiž pepř jako pepř. Ten cejlonský se řadí k nejlepším na světě díky...
Kombinace cibule a pepře napovídá, že tato směs koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina...
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním...
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním...
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním...
Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem používá...
Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž pěstuje další slavný pepř...
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním...
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním...
Kombinace vysoce kvalitního černého pepře se single malt whiskey rozhodně patří k těm chuťovým zážitkům, které obohatí váš gastronomický život...
Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, s oblibou se používá ve francouzské...
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Roste divoce v odlehlých oblastech na úpatí Himalájí a jeho sklízení je namáhavá...
Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují malá černá semena nepravidelného...
Černý kampotský pepř pochází z Kambodže a je vzácnou pepřovou specialitou, která je považována za nejkvalitnější pepř na světě. Jeho pěstování je velmi obtížné,...
Červený kampotský pepř pochází z Kambodže a je vzácnou pepřovou specialitou, která je považována za nejkvalitnější pepř na světě. Jeho pěstování je velmi obtížné,...
Tento dlouhý pepř z Kambodže je pálivější a chuťově silnější a bohatší než klasický černý pepř. Čerstvě podrcený kampotský dlouhý pepř, uvolňuje silné, krásné...
Tento kampotský červený pepř má díky fermentaci chuť velmi blízkou čerstvému pepři. Jeho chuť není agresivní, ale spíše harmonicky pikantní se silnými ovocnými a...
Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná...
Tato směs jemně mleté pomerančové kůry, rozmarýnu a zeleného pepře je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné...
Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše aromatické...
Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev peprný...
Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického pepře nemá takovou ostrost...
Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší...
Zelený sečuánský pepř má jemnou kořenitost, intenzivní citrusové tóny s nuancemi grapefruitu. Při skousnutí cítíte na jazyku mravenčení s lehce znecitlivujícím...
Tasmánský horský pepř je australská specialita pocházející z divoce roustoucí rostliny. V dávných dobách se v Austrálii používal jako náhrada klasického pepře,...
Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání. Díky této delší době dozrávání jsou...
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť...
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť...
Jak už název této hrubozrnné směsi koření napovídá, hlavní housle v ní hraje pepř, který společně s chilli jasně udává ostré chuťové tóny...
Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného...
Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných...
Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných...
Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do...
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých...
Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti všech slaných jídel, salátů,...
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých...
Modrá pískavice je velmi oblíbená v gruzínské, rakouské a švýcarské kuchyni. Její chuť je velmi pikantní a hořko-kyselá, připomínající karí...
Směs koření, kterým stačí posypat pizzu před pečením a dostanete tu správnou italskou chuť vaší pizzy....
Hrubozrnná jemně pálivá směs koření na pravou italskou pizzu....
Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky, marinády i polévky a samozřejmě v...
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a...
Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady, pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku,...
Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady, pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku,...
Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni, především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu,...
Směs koření nejen pro klasický ovocný punč, ale i k ochucení dalších horkých ovocných nápojů jako např. mošt nebo Horké jablko. Výbornou chuť dodá i zimnímu kompotu...
Směs koření speciálně připravená pro ochucení sýrových pokrmů jako je Raclette nebo Fondue. ale i sýrové sendviče nebo vegetariánské pokrmy se sýrem....
Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Ras el Hanout je aromatická a na první přivonění typicky exotická směs koření ze severní Afriky. To, co je pro Indii kari, je pro Maroko Ras el Hanout...
Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny...
Směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy, např. k usnadnění trávení především tučných a nadýmavých...
Směs koření speciálně připravená pro ochucení hovězích roštěnek, dušených hovězích plátků nebo španělských ptáčků....
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky)...
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky)...
Směs bylinek a koření s přísadou soli a kyseliny citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme...
Směs koření a bylinek na mořské i sladkovodní ryby....
Tato hrubozrnná směs koření na grilované ryby má tak vynikající chuť, že vám kapr bude sám skákat na gril a pstruh překoná i jez, aby se k vám dostal...
Tato jemně vyladěná směs koření se skvěle hodí k ochucení pečených sladkovodních i mořských ryb. Výživové údaje na 100 g: Energie 649 kJ / 165 kcal, Tuky...
Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín...
Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín...
Výběrová degustační sada 12 různého koření české kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Výběrová degustační sada 12 koření na grilování v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Výběrová degustační sada 12 kovovými kořenkami s různými druhy chilli papriček a chilli koření. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...
Výběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Výběrová degustační sada 12 koření na pečení v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Výběrová degustační sada 12 různého koření světové kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm...
Dodejte svému oblíbenému ginu a koktejlům novou chuť přidáním výběrového koření. Stačí pár kuliček a váš nápoj získá elegantní a originální chuť přesně podle vašeho...
V Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole. A stejně tak pestrá je africká kuchyně, ve které...
Rozmanitost evropské kuchyně je stejně pestrá, jako jazyky, kterými se zde hovoří. A nejen hovoří, ale především ochutnávají speciality chystané v kuchyních...
Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější, než fotbal a tanec...
Ať už raději zpíváte v dešti nebo cváláte krajinou na koni, ve Spojených státech každý najde to své. A o skvělém jídle to platí dvojnásob....
Tak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která je známá nejen svou pikantností,...
Sada koření pro pravou vánoční náladu obsahuje: KOŘENÍ NA SVAŘENÉ VÍNO Směs drceného koření pro snadnou přípravu tradičního svařeného vína dle...
Na úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti...
Směs na přípravu těstovinových a zeleninových salátů, vhodná i do dresinků, dipů i pomazánek. Koření je hrubě drcené, aby si zachovalo výraznou chuť....
Směs koření na přípravu salátů (např. italského salátu Caprese), hodí se i k dochucení těstovin a rajčatových omáček....
Vyvážená směs k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, do jogurtů, majonézových a octových zálivek....
V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky...
Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů,...
Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů,...
Shichimi Togarashi (Šičimi tógaraši) je legendární japonská směs koření, která se též nazývá Koření sedmi vůní. Ostrost, kterou vám Shichimi Togarashi na...
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky tomu se může konzumovat přímo...
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky tomu se může konzumovat přímo...
Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější. Cejlonská skořice v...
Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější. Cejlonská skořice v...
Tato skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její kůra tvrdá a chuť ostřejší až štiplavá...
Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem, můžete také ochutit skořicí: kaše,...
Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť ostřejší až štiplavá...
Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete ochutit kaše, moučníky, kompoty, pudinky,...
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia). Tento název koření získalo pro svůj vzhled,...
Směs koření s cejlonskou skořicí a výrazným ovocným aroma. Výborně se hodí do kynutých těst (na vánočku, štolu, mazanec) i do čajového pečiva a ovocných dezertů....
Připravte si domácí smažené brambůrky, chipsy nebo hranolky s hořčičnou chutí. Směs koření nasypte na syrové plátky brambor a pečte do zlatova....
Směs koření k přípravě slavné ruské a ukrajinské husté polévky. Soljanka se obvykle připravuje buď z hovězího, kuřecího masa nebo klobás v kombinaci se zelím,...
Majoránka, paprika, kmín a další ingredience tvoří tuto směs koření klasické české kuchyně pro ochucení tradičních národních jídel. Dodá výbornou chuť pečeným nebo...
Pikantní hrubě namletá směs koření s paprikovými plátky, drcenými pepři, cibulí a bylinkami jak k přípravě ostřeji laděného steaku na grilu, tak i k pečení nejen...
Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá, její barva je spíš růžovo-šedá...
Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před oxidaci tuků a jako konzervační...
Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před oxidaci tuků a jako konzervační...
Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova Réunion...
Fleur de Sel, neboli solné květy, jsou jemné křupavé krystalky soli, které se při odpařování mořské vody usazují jako svrchní tenká vrstva...
Tato jedinečná sůl Fleur de Sel, do které jsou přidány chilli papričky Ancho, se hodí především k pečenému a grilovanému masu, drůbeži, rybám nebo do zeleninových a...
Velmi cenná krystalická sůl z Himalájí obsahuje důležité minerály významné pro lidský organismus. Růžové zbarvení je způsobeno oxidem železitým...
Nerafinovaná sůl z ekologicky čistého prostředí bez umělých přísad, chemického fluoru a jódu. Svou růžovou barvu má tato sůl díky obsahu sloučenin železa....
Tuto hrubozrnnou sůl lze použít nejen jako klasickou sůl, ale protože nenasává vlhkost, je naprosto ideální při pečení slaného pečiva. Proto je tato sůl též známá...
Technika sběru mořské soli, ze kterých vzniká Fleur de Sel, nebo-li solné květy, původně pochází z francouzské Bretaně. Díky mimořádně vhodným klimatickým podmínkám...
Použitím kouřové soli vykouzlíte jako mávnutím kouzelného proutku domácí udírnu a připravovaným jídlům dodáte aroma uzeného masa. Kouřová sůl se užívá např...
Mořská sůl s příchutí citronu je skvělá na ochucení ryb a mořských plodů, ale i kuřete, těstovin, rizota, zeleniny či salátů. Velmi oblíbená je v asijské kuchyni....
Hrubozrnná mořská sůl z řeckého Kitrosu v Egejském moři - přírodní produkt z čisté mořské vody, vzniklý pouze přirozeným odpařováním - působením slunce a větru, bez...
Jemně mletá mořská sůl z Antlantského oceánu - přírodní produkt z čisté mořské vody bez jakýchkoliv umělých příměsí. Není do ní ani uměle přidáván jód, obsahuje...
Tato, díky svému tvaru pyramidek o velikosti 2 – 8 mm, neobvyklá a dobrá sůl pochází z městečka Maldon na anglickém pobřeží Severního moře, kde ji více než 140 let...
Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializované...
Tato modrá sůl je velmi vzácná, protože se nevyskytuje v obrovských blocích, jako běžná sůl kamenná, ale pouze v pásech širokých asi 20 až 30 cm, které se nacházejí...
Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa,...
Směs drceného koření pro snadnou přípravu tradičního svařeného vína tak, jak se s oblibou připravuje na jihu Moravy. Tedy se špetkou meduňky a lipového listu....
Tato směs koření na svařené víno obsahuje nejen klasickou kombinaci hřebíčku, badyánu a skořice, ale navíc je obohacená o nové koření, plátky pomeranče a kousky...
Tato směs koření je speciálně vyladěná pro ochucení tradiční české svíčkové a dalších jídel připravovaných na smetanových omáčkách se zeleninou, jako třeba králík...
Dejte sýru nebo tvarohu novou chuť bylinek a koření. Jednoduše sýr posypte směsí koření. Vhodné i pro grilování sýrů. Stačí koření smíchat s olivovým olejem a před...
Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém...
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do...
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do...
Směs koření na pravý ruský šašlik, nebo-li marinované maso na špízu. V klasické variantě se na grilovací jehlu střídavě napichují kousky masa a cibule, případně...
Směs koření k úpravě špaget s obsahem soli max. 20 %....
Směs koření pro ochucení klasického štrůdlu nebo jablečných koláčů a závinů....
Jemně pikantně sladká směs tradičního orientálního koření k ochucení drůbeže, mletého masa nebo třeba tofu s tradiční rýží či nudlemi....
Ostrá, typicky indická směs. Ideální do zeleninových, houbových, masitých (např. kuřecí) i bramborových pokrmů. Vhodná zelenina je například patizon či lilek....
Ostrá, typicky indická směs. Ideální do zeleninových, houbových, masitých i bramborových pokrmů. Vhodná zelenina je například patizon či lilek....
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá při výrobě salámů, klobás, uzeného masa, omáček nebo všude tam, kde chcete dosáhnout kouřové chutě a...
Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef,...
Jsou lidé, kteří tofu milují a jsou lidé, kteří se mu obloukem vyhýbají. S touto směsí koření je to ale celkem jedno, protože při jejím použití při ochucení tofu se...
Fazole tonka se skvěle hodí do dezertů, jako je soufflé, pudinky, rýžové nákypy, cukroví a sladké pečivo. Přímo jako dělaná je tonka do zmrzliny nebo na ochucení...
Fazole tonka jsou semena plodů stromu tonka. Po sklizni se semena na 24 hodin namočí do alkoholu nebo rumu a následně se suší a fermentují...
Směs koření na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s...
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s...
Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu...
Vysoce kvalitní lusk vanilky odrůdy Bourbon, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do...
Tento kvalitní a krásný lusk vanilky klasické odrůdy Bourbon pochází z Ugandy. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků...
Mletá vanilka se hodí především do koláčů, pudinků, keksů, sladkých tvarohů, náplní do dortů, bábovek apod. Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji...
Jak název napovídá, tato originální německá směs koření je určená k ochucení klasické vánoční štoly. Nemusíme se ale omezovat a s úspěchem ji využijeme i při...
Směs koření pro přípravu zeleniny na všechny způsoby. Vařenou, dušenou, grilovanou nebo pečenou. Stačí přidat trochu této směsi a v okamžiku máte na stole...
Nepálivá směs na grilování, pečení a do omáček....
Silně pikantní směs koření, která je ideální pro přípravu čínských receptů na pánvi wok. Směs je jemně ochucena mangem, kardamomem a badyánem....
Koření k úpravě masa při zabijačce....
Směs koření Zatar (Za'atar) je populární především v zemích severní Afriky a Blízkého východu, v Jordánsku, Libanonu, Sýrii nebo v Turecku...
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů...
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů...
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas. Své místo má ale i ve sladké...
Směs koření k ochucení a ozdobení masa. Kořeňte až na konci tepelné úpravy....
Směs pepře, papriky a hořčice k ochucení a ozdobení masa. Kořeňte na konci tepelné úpravy....
Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....