Skořice indonéská mletá BIO
Balení 40 g 48 Kč koupit Balení 80 g 96 Kč koupit volná
váhavybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 120 Kč/ 100 g
Indonéská skořice mletá BIO
 

Indonéská skořice mletá BIO / Koření

Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi. Tahle skořice pochází z Indonésie, kde se tradičně pěstuje druh Cinnamomum burmannii. Je příbuzná čínské skořici druhu cassia, ale má jemnější, sladší aroma a vyšší obsah aromatických olejů. Hodí se tak nejen do sladkých jídel, ale i do kořeněných směsí, kde krásně podtrhne a zaoblí celkovou chuť.

Vedle ní existuje ještě skořice cejlonská, která je světlejší, křehčí a chuťově delikátnější. Ta je oblíbená hlavně v gurmánské kuchyni pro své lehce citrusové tóny. Oproti tomu indonéská varianta má výraznější vůni, teplejší charakter a silnější chuť, což z ní dělá perfektní volbu pro každodenní vaření a pečení.

V kuchyni má tahle skořice široké využití. Tradičně se přidává do štrúdlů, koláčů, sušenek, vánočky nebo palačinek, kde vyniká její sladká, lehce pikantní chuť. Výborná je i do kaší, jogurtu, smoothie nebo domácích granol. Pokud rádi připravujete domácí indický chai nebo kořeněné kakao, i tam se krásně rozvoní. A v kombinaci s hřebíčkem, kardamomem nebo badyánem vytváří dokonalý základ pro voňavé kořenicí směsi třeba do dezertů nebo masových receptů typu tagine.

Ať už pečete jablečný koláč nebo chystáte pečínku, skořice z Indonésie dodá vašim receptům krásně zaoblenou a sytou vůni, kterou si zamilujete.

Chuť a vůně ostřejší, štiplavější chuť i vůně
Kde se pěstuje Indonésie
Na co se používá Do kaší, pudinků, moučníků, koktejlů, kompotů, do jablkových závinů a sušenek, svařeného vína i punče, přidává se do slaných masitých jídel indické a orientální kuchyně.
Země původu Indonésie
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro mletou indonéskou skořici BIO
 
Jak se skořice řekne:
latinsky: Cinnamomum burmannii
slovensky: škorica
anglicky: cinnamom
německy: Zimt
francouzsky: cannelle
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá
 

Kde koupím mletou indonéskou skořici BIO?

Nejenom mletou indonéskou skořici BIO, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně mleté indonéské skořice BIO.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě