Perníkové koření

 
Směs koření Perníkové koření
Balení 40 g 36,- Kč koupit Balení 80 g 72,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 90,- / 100 g
Cena: 90,- / 100 g

Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se skvěle hodí na vánoční perníčky a čajové sušenky.

 

Druh kuchyně, ve které se perníkové koření s oblibou používá
 
Doporučené dávkování 30 g koření (4 polévkové lžíce) na 1 kg mouky
Recept

Recept na tradiční vánoční perníčky


400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 lžíce perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g hery nebo másla

V míse smíchejte mouku, cukr a perníkové koření. Směs vysypte na vál, přidejte med, vejce a heru a vše zapracujte do hladkého a tuhého těsta. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na dva až tři dny uležet do chladničky.
Odleželé těsto opět prohněťte a vyválejte na tloušťku 2-3 milimetry. Z vyváleného těsta vykrájejte jednotlivé perníčky, které vyskládejte na plech. Plech vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně 10 minut.
Pokud chcete, aby se perníčky leskly, hned po vytažení z trouby je potřete žloutkem. Hotové perníčky je dobré na jeden až dva týdny nechat odležet, aby změkly. Ozdobit je můžete např. polevou z utřeného bílku s cukrem a pár kapkami citronové šťávy.
Země původu Česká republika