Římský kmín mletý

 
Koření Římský kmín mletý
Balení 20 g 16,- Kč koupit Balení 40 g 32,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 80,- / 100 g
Cena: 80,- / 100 g
Jak se římský kmín řekne:
lidově: šabrej kmínovitý, zíra, džíra, djintan, kimion, kumín
latinsky: Cuminum cyminum
anglicky: cumin
německy: Kreuzkümmel, Romische Kümmel
francouzsky: cumin

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a mírně nahořklý. 

 
Chuť a vůně exotická pronikavá chuť i vůně
Druh kuchyně, ve které se římský kmín s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Asie, Středomoří, severní Afrika
Na co se používá Je základem karí, masála a chilli směsí, nezbytný v cizrnovém hummusu, pilafu, kebabu, přidává se do pečiva, sýrů, polévek, omáček, nádivek i zeleninových pokrmů.
Zajímavost Existuje důvod, proč se římský kmín používá téměř v každé kuchyni na celém světě, proč ho Řekové používali při léčení a proč ho Egypťané využili v procesu mumifikace. Kmín je voňavý, výrazný a vše chutná naprosto úžasně. (S výjimkou mumií.)
Recept Bulharská specialita Kebabče
500g mletého telecího masa, 1 lžíce mletého římského kmínu, 1 lžíčka mletého bílého pepře, 1 lžička soli, 1 hrnek vody
Do masa hnětením zapracujeme vodu a všechno koření. Necháme nejlépe přes noc odležet v lednici. Tvarujeme válečky 10cm dlouhé a 3cm silné, opékáme na grilu. Podáváme s bílým pečivem a šopským salátem.
Země původu Sýrie
Římský kmín nabízíme v těchto variantách