Focaccia BIO
Focaccia – to je italský pečící poklad, který voní olivovým olejem, bylinkami a chutná tak, že se při prvním soustu ocitnete na slunečním středomořském pobřeží. Tohle ploché, nadýchané pečivo je předchůdcem pizzy a patří mezi nejstarší druhy chleba na světě.
Vyberte si z oblíbených velikostí balení
Balení 40 g 64 Kč
ks
Balení 80 g 128 Kč
ks
Sleva {0} % Nebo si zvolte balení vlastní
Balení {0} {0} Kč ks
Jednotková cena: {0} {1} / 100 g Množstevní slevy jsou platné jen při objednávce přes e-shop.
Zboží je skladem a můžete jej koupit zde v e-shopu nebo na prodejně Nuselská 10, Praha 4.

Koření na focaccia BIO

Focaccia – to je italský pečící poklad, který voní olivovým olejem, bylinkami a chutná tak, že se při prvním soustu ocitnete na slunečním středomořském pobřeží. Tohle ploché, nadýchané pečivo je předchůdcem pizzy a patří mezi nejstarší druhy chleba na světě. Vyrábí se z jednoduchého těsta, které se nechá dobře vykynout, na povrchu se důkladně potře olivovým olejem, posype hrubou solí a většinou i voňavým kořením.

Tahle směs koření na focaccia je dokonalá harmonie středomořských chutí. Rajská jablíčka dodávají lehkou ovocnou sladkost, zatímco balzamiková sůl přináší jemnou kyselkavou hloubku, která krásně vyvažuje chutě. Paprika, cibule a česnek se postarají o příjemnou pikantnost a zvýrazní chuť těsta, zatímco pomerančová kůra dodá nečekaný svěží podtón. A to nejlepší na závěr – rozmarýn, tymián a oregano přivádějí celou směs k dokonalosti a promění každou focacciu ve voňavou bylinkovou poctu italské kuchyni.

Na co všechno se koření na focacciu hodí?

Tohle koření je jako kouzelná vstupenka do slunné Itálie. Nejenže promění každou domácí focacciu na mistrovský kousek, ale skvěle se hodí i k dalším středomořským jídlům. Ať už chcete ochutit pečivo, zeleninu nebo dokonce maso, tohle koření vám v kuchyni udělá radost. Tady je pár tipů, jak ji použít na maximum:

  • Focaccia – Klasika, na kterou je tohle koření dokonale vyladěné. Posypte kořením těsto těsně před pečením, aby se chutě krásně rozvoněly. Pro extra efekt můžete ještě zakápnout olivovým olejem a přidat pár oliv nebo cherry rajčátek.
  • Domácí chléb a rohlíky – Směs funguje skvěle i v jiných druzích pečiva. Přidejte ji přímo do těsta nebo ji před pečením smíchejte s trochou olivového oleje a potřete povrch chleba.
  • Pizza a slané koláče – Pokud máte rádi domácí pizzu nebo quiche, zkuste tímto kořením dochutit rajčatový základ, těsto nebo posypat hotový koláč před servírováním.
  • Grilovaná a pečená zelenina – Smíchejte směs s olivovým olejem a promíchejte s cuketou, lilkem, paprikou nebo chřestem. Zelenina získá krásné aroma a autentickou chuť středomoří.
  • Marináda na maso – Tohle koření je výborné i na lehké středomořské marinády. Smíchejte ho s olivovým olejem, citronovou šťávou a trochou česneku a potřete kuře, ryby nebo mořské plody před grilováním nebo pečením.
  • Ochucený olivový olej – Pokud milujete kvalitní olivový olej, zkuste do něj přidat špetku této směsi a nechte pár dní odležet. Vznikne voňavý ochucený olej, který skvěle dochutí saláty, těstoviny nebo opečený chléb.

Ať už se vytvoříte jakkoliv, s tímhle kořením bude vaše kuchyně vonět jako pravá italská pekárna.

Recept na jednoduchou focacciu

V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 10 g soli, 7 g sušeného droždí, 300 ml vlažné vody a 3 lžíce olivového oleje. Vypracujte hladké těsto a nechte 1–1,5 hodiny kynout. Poté jej přeneste na plech vymazaný olejem, roztáhněte do tvaru, nechte ještě 20 minut dokynout a prsty udělejte charakteristické důlky. Pokapejte olivovým olejem, posypte kořením na focacciu a hrubozrnnou solí. Pečte při 220 °C asi 20–25 minut, dokud nezezlátne. Po vytažení pokapejte olejem, nechte krátce vychladnout a podávejte.

Složení koření na focaccia
Datum minimální trvanlivosti 1. 5. 2026
Země původu Německo
Druh kuchyně, ve které se koření na focaccia s oblibou používá
 
Etiketa pro koření na focaccia
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.

Kde koupím koření na focaccia?

Nejenom koření na focaccia, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně koření na focaccia.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.