Bio koření Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Balení 40 g 36 Kč koupit Balení 80 g 72 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 90,- / 100 g
 

koření Koriandr celý BIO

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen.

Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou výraznou chuť, která připomíná bílou část slupky pomerančů. S oblibou se užívá při nakládání zeleniny a hub či do salátů, masa nebo paštik. 

 

Chuť a vůně hořkosladká chuť, vůně připomíná pomerančovou kůru.
Kde se pěstuje Evropa, Asie, severní Afrika
Na co se používá K nakládání zeleniny a hub, při pečení chleba a perníku, do uzenářských výrobků, polévek, marinád, zeleninových pokrmů, k přípravě masa i ryb. Také se využívá při výrobě alkoholických nápojů a jako součást bylinných čajů
Země původu Itálie
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro celý BIO koriandr
Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Pokud v kuchyni rádi experimentujete, vyzkoušejte přidat plod koriandru při vaření brambor místo kmínu.
 
Koriandr nabízíme v těchto variantách
 
Jak se koriandr řekne:
jiné názvy: kindza, kyšnec, kyšinec, štěniční anýz, koliandr
latinsky: Coriandrum sativum
slovensky: koriander
anglicky: coriander
německy: Koriander
francouzsky: coriandre
Druh kuchyně, ve které se koriandr s oblibou používá