Fenykl celý BIO

 
Bio koření Fenykl celý BIO
Balení 50 g 40,- Kč koupit Balení 100 g 76,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 80,- / 100 g
Cena: 80,- / 100 g
Jak se fenykl řekne:
jiné názvy: italský kopr, úkrop, vlašský kopr
latinsky: Foeniculum
anglicky: fennel
německy: Fenchel
francouzsky: fenouil

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy.

Kromě kuchyně se též s oblibou používá k přípravě bylinných čajů. Fenyklový čaj je vhodný pro normální funkci trávicího traktu.

Chuť a vůně Nasládlá, podobná anýzu a lékořici.
Druh kuchyně, ve které se fenykl s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří
Na co se používá Na ochucení pečiva, nakládání zeleniny, skvěle se hodí k pokrmům z rajčat, ryb, mořských plodů, vepřového masa, drůbeže i zvěřiny. Je také součástí tradiční čínské směsi koření pěti vůní a indických směsí karí (např.karí madras) a masála.
Příprava Bylinný čaj: fenykl je vhodné podrtit, zalít vroucí vodou v poměru 1-2 čajové lžičky na 250 ml, v zakryté nádobě nechat 10-15 minut louhovat, poté přecedit. Pro silnější chuť lze fenykl i krátce povařit a pak nechat 15 minut louhovat.
Pije se 1-3x denně.
Země původu Egypt
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Fenykl nabízíme v těchto variantách