Bazalka

 
Koření Bazalka
Balení 20 g 28,- Kč koupit Balení 40 g 56,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g
Jak se bazalka řekne:
jiné názvy: bazalika
latinsky: Ocimum basilicum
anglicky: basil
německy: Basilikum
francouzsky: basilic

Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky. Používá se do všech zeleninových pokrmů, salátů, polévek, bílých omáček, špenátů a fazolí. Přidává se do bylinkového másla a tvarohu, také do octa apod. Povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení.

Chuť a vůně Díky obsahu silic má typickou vůni a nasládlou chuť.
Druh kuchyně, ve které se bazalka s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Egypt, Evropa
Na co se používá Do rajčatové omáčky nebo pesta na těstoviny, na pizzu, do polévek, salátů, dresinků, pomazánek, k dušenému masu, na kuře, ryby.
Recept RAJSKÁ POLÉVKA

2 konzervy drcených rajčat, 200ml zeleninového vývaru, 50g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalky, 1 lžička medu, sůl, pepř, 150g těstovinové rýže

Na oleji a másle osmahněte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, 15 minut duste a přilijte vývar. Přisypte bazalku, ochuťte medem, solí a pepřem, promíchejte a vařte dalších 10 minut. Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu zvlášť a přimícháme do polévky.
Země původu Egypt
Bazalka je dostupná v těchto variantách