Bazalka

 
Koření Bazalka
Balení 20 g 28 Kč koupit Balení 40 g 56 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g
Jak se bazalka řekne:
jiné názvy: bazalika
latinsky: Ocimum basilicum
slovensky: bazalka
anglicky: basil
německy: Basilikum
francouzsky: basilic
vietnamsky: húng tây

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení.

Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů zeleninových pokrmů, polévek, bílých nebo rajčatových omáček, špenátu či fazolí. V italské kuchyni má samozřejmě svou významnou roli při přípravě pizzy těstovin. A rozhodně nesmíme zapomenout na zvěřinu, ryby i různé mořské živočichy.

Chuť a vůně Díky obsahu silic má typickou vůni a nasládlou chuť.
Druh kuchyně, ve které se bazalka s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Egypt, Evropa
Na co se používá Do rajčatové omáčky na těstoviny, na pizzu, do polévek, k dušenému masu, na kuře nebo ryby.
Recept RAJSKÁ POLÉVKA
2 konzervy drcených rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalky, 1 lžička medu, sůl, pepř, 150 g těstovinové rýže.
Na oleji a másle osmahněte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, 15 minut duste a přilijte vývar. Přisypte bazalku, ochuťte medem, solí a pepřem, promíchejte a vařte dalších 10 minut. Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu zvlášť a přimícháme do polévky.
Země původu Egypt
Bazalka je dostupná v těchto variantách
 
Míša z Království doporučuje Čerstvou nebo sušenou? Pokud budete bylinku tepelně upravovat (např. omáčky nebo pečení masa), pak můžete použít sušenou. Do salátu ale sáhněte po čerstvé bylince.