Paprika pálivá maďarská

 
Koření Paprika pálivá maďarská
Balení 30 g 21,- Kč koupit Balení 80 g 56,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 70,- / 100 g
Cena: 70,- / 100 g
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky: Capsicum
anglicky: hot paprika
německy: Paprika scharf
francouzsky: piment fort

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.

Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto maďarské papriky, doporučujeme různé druhy chiili papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř. 

Chuť a vůně ostrá, pikantní chuť
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu Maďarsko