Šafrán
Balení 0,1 g 49 Kč koupit Balení 0,4 g 95 Kč koupit Balení 1 g 195 Kč koupit
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 195 Kč/ 1 g
Koření Šafrán
Balení 0,25 g šafránu
Balení 0,25 g šafránu
Balení 0,1 g šafránu
Balení 0,1 g šafránu
 
 

Koření Šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém východě ke kořenění a barvení rýže, polévek a pokrmů z ryb. Není vhodný pro nastávající maminky a malé děti.

Na jedno vaření postačí 6 - 10 snítek (špička nože) šafránu.

Chuť a vůně Zemitá, lehce nahořklá chuť a intenzivní vůně.
Kde se pěstuje Írán, Maroko
Na co se používá Nejčastěji do rýžových pokrmů (rizoto, paella, pilaf), pokrmů z ryb a plodů moře (polévka bouillabaise), ale i k různým druhům masa, do omáček a pomazánek.
Příprava Pro získání barvy namočte před použitím na hodinu šest až deset snítek šafránu do lžíce teplé vody. Tekutinu i se šafránem následně do pokrmu přidejte na konci vaření.
Upozornění Šafrán není vhodný pro nastávající maminky a malé děti.
Recept PAELLA S KREVETAMI (4 porce)

300g rýže na rizoto, 900ml kuřecího vývaru, 300g kuřecích prsních řízků, 200g krevet, 200g klobásy chorizo, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 rajče, 100g fazolových lusků, 10 snítek šafránu, hrst hladkolisté petrželky

Na 1 lžíci oleje opečte na kolečka nakrájenou klobásu a vyjměte. V pánvi na další lžíci oleje krátce opečte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte kostičky papriky a rajčete, na proužky nakrájené kuřecí maso a opečte. Přimíchejte rýži, vraťte klobásu (pár kousků odložte na ozdobu), zalijte vývarem, zasypte šafránem a za stálého míchání 3 minuty zprudka duste. Plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Přidejte krevety, fazolové lusky a povařte 7 minut. Na závěr dozdobte odloženou klobásou a nasekanou petrželkou.
Země původu Irán
Etiketa pro šafrán
 
Jak se šafrán řekne:
jiné názvy: krokus, kročec
latinsky: Crocus sativus
slovensky: šafrán
anglicky: saffron
německy: Safran
francouzsky: safran
Druh kuchyně, ve které se šafrán s oblibou používá
 
Na co se šafrán většinou používá
 

Kde koupím šafrán?

Nejenom šafrán, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně šafránu.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě