Sůl mořská pyramidky

 
Koření Sůl mořská pyramidky
Balení 40 g 56 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Kyperská pyramidová sůl má křehkou texturu, která dodá vašim pokrmům nádhernou křupavost. Když se rozpustí, odhalí čistou a intenzivní slanou chuť, která podtrhne podstatu vašich jídel, aniž by je přehlušila.

Tato sůl pocházející z okouzlujícího středomořského ostrova Kypr, kde příroda s pomocí jemných rukou zkušených solných dělníků vytváří tyto jedinečné solné pyramidy. Každý krystal vypráví příběh o intenzivním slunci, jiskřivém moři a o dávných tradicích Kypru.

Vločkovou sůl najdeme v různých koncích světa od Pákistánu, kde se vyrábí vynikající jemná vločková sůl, přes legendární Fleur de Sel z Madagaskaru, až po vznešenou anglickou maldonskou sůl. Žádná z nich však nemá tak krásné a velké pyramidy jako tato z Kypru, která má rozměry 4-12 mm.

Jak se mořské solné pyramidky vyrábějí?
Podobně jako u Fleur de Sel tento proces začíná přiváděním mořské vody do umělých nádrží. Díky intenzivnímu kyperskému slunci se většina vody vypaří a zanechá za sebou bohatou solanku. Tento solný roztok pak dostane královskou úpravu. Ve speciálních pánvích se začne odpařovat a z tohoto procesu vzniknou duté kostky soli ve tvaru pyramidy. Ty se na závěr ručně sklidí a usuší na přímém slunci.

Tipy pro použití pyramidové soli:

Pro mistra grilu: čerstvě ugrilované maso posypte těmito solnými pyramidkami a jejich křupavá konzistence dokonale a rovnoměrně doplní chuť masa.

Dekorace: Pořádání setkání? Použijte pyramidovou sůl jako ozdobu na předkrmy nebo v ozdobných mističkách pro dotek gurmánské elegance na vašem stole. Navíc se zaručeně tyto drobné pyramidky postarají o zajímavou konverzaci, protože každého zaujmou a nadchnou.

Každodenní radost: Neukládejte si tuto sůl ale jen pro zvláštní příležitost. Pořiďte si elegantní misku, kterou budete mít vždy po ruce na svém jídelním stole a vylepšete si tak každé jídlo.

Vždy pamatujte, že nejlepší způsob, jak si tuto sůl vychutnat, je přidat ji do jídla až po vaření. Tímto způsobem si užijete její plnou texturu i chuť. Ať už jste každodenní kuchař nebo sváteční gurmán, kyperská pyramidová sůl je krásným doplňkem vaší kuchyně. 

Země původu Kypr