Pepř Andaliman
Balení 20 g 64 Kč koupit Balení 40 g 128 Kč koupit volná
váhavybat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 320 Kč/ 100 g
Koření Pepř Andaliman
 

Koření Pepř Andaliman

Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, často označované také jako Batak pepř, není příbuzné s běžně známými pepři, ale je ceněným členem rodiny citrusů. V jeho chuti a vůni objevíme podobné tóny jako v sečuánském pepři s nádechem pepře kubebového.
 
Andaliman pepř nabízí kulinářský zážitek jako žádný jiný. Jeho chuťový profil se může pochlubit svěžími, pikantními tóny, které evokují pikantní charakter limetky. Podobně jako sečuánský pepř, má tento jedinečný pepř mírně znecitlivující účinek, takže pokud ochutnáme jeho plody, ucítíme na rtech mírné brnění.
 
Jako základní složka batacké kuchyně vdechuje Andaliman pepř život různým pokrmům jako třeba karí, kterému dodává exotický citrusový punc. Toto jeho citrusové aroma se skvěle doplňuje s rybami a drůbeží, které obohatí o svěží a pikantní chutě. Pokud jste fanouškem sambalu nebo jiných pálivých omáček, přidejte do nich trochu andalimanského pepře, aby získaly povzbuzující šmrnc.
 
To, co dělá Andaliman Pepper skutečně jedinečným, není jen jeho chuť, ale také jeho vzácnost. Tento pepř roste divoce na vysočině Sumatry a kvůli náročným požadavkům na pěstování se jej dosud nepodařilo pěstovat na plantážích. Úponky sklízené ručně v džungli se suší na indonéském slunci v rákosových koších, kde Andaliman ztrácí téměř 90 % své hmotnosti. Z toho důvodu je každá várka Andaliman pepře omezeným kulinářským pokladem, který na váš talíř přináší originální atmosféru indonéské kuchyně.
 
Prozkoumejte divokou a pikantní chuť andalimanského pepře a nechte toto jedinečné koření přenést vaše smysly do srdce severní Sumatry.
Na co se používá Pikantní citrusové aroma se velmi dobře hodí k rybám, drůbeži a k obohacení pikantních omáček.
Země původu Indonésie
Etiketa pro Pepř Andaliman
 
Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Abyste plně ocenili komplexní chutě Andaliman pepř, doporučujeme zrnka pepře před mletím lehce na sucho opražit na pánvi. Opražení z pepře uvolní aromatické oleje a zvýraznění jeho citrusové nóty.
 
Druh kuchyně, ve které se Pepř Andaliman s oblibou používá
 
Na co se Pepř Andaliman většinou používá
 

Kde koupím Pepř Andaliman?

Nejenom Pepř Andaliman, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně .

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě