Patagonský pepř, jedno z nejvzácnějších koření na světě, pochází z hlubokých deštných lesů chilské Patagonie. Stálezelené keře, na kterých roste, mají aromatickou kůru připomínající skořicovník a během jara zdobí krajinu bílými květy s vůní jasmínu. Z těchto květů dozrávají tmavě modré až černé plody, jejichž chuť vás nejprve překvapí sladkým ovocným tónem s nádechem skořice, aby záhy přecházela do jemné pikantnosti s lehkým brnivým efektem na jazyku.
Tento pepř je výjimečný svou sladko-kořenitou chutí, která ho činí univerzálním kořením pro slané i sladké pokrmy. Perfektně se hodí k tmavým masům, jako je hovězí steak, jehněčí nebo zvěřina, a také k drůbeži. Vyzkoušejte ho například na kachní prsa s medovou glazurou, kde jeho ovocné tóny dodají jídlu jedinečný šmrnc.
Vynikne také v dušených pokrmech, například v guláši nebo masových směsích, kde jeho skořicový nádech obohatí chuťový profil. Zkuste ho přidat do dipů nebo chutney, například k exotickým omáčkám na bázi manga nebo švestek.
Jeho sladkost a kořenitost jej předurčují k použití v dezertní kuchyni. Skvěle ladí s hořkou čokoládou, ovocnými saláty nebo pečenými dezerty. Přidejte špetku do čokoládového dortu, kde vytvoří zajímavý kontrast, nebo ho zkuste s grilovaným ananasem, kterému dodá nečekanou hloubku.
Patagonský pepř je velmi intenzivní, proto ho používejte s mírou. Nepoužívejte jej v mlýnku, ale raději jej buď nasekejte nožem nebo ideálně podrťte v hmoždíři. Pro nejlepší výsledky ho přidávejte těsně před dokončením pokrmu nebo jako závěrečnou dochucovací tečku.
Patagonský pepř se sklízí ručně v drsném klimatu chilské Patagonie. Rovněž i jeho sušení a zpracování probíhá výhradně ručně, což zajišťuje jeho výjimečnou kvalitu. A protože roční produkce patagonského pepře je pouze okolo 1 500 kg, je velmi obtížné jej získat.
Tato vzácná chuťová rarita přináší kousek divoké Patagonie do vaší kuchyně. Jeho sladké tóny a jemná pikantnost vás přenesou do světa neobjevených chutí a každému pokrmu dodají punc výjimečnosti. Stačí ho jednou vyzkoušet, a stane se stálicí ve vaší kořence.
Kde koupím patagonský pepř?
Nejenom patagonský pepř, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně patagonského pepře.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě