Klobásové koření
Pokud jste nadšenci do domácí výroby klobás nebo prostě milujete klasické chutě tradiční české kuchyně, naše klobásové koření je pro vás jako stvořené. Tato pečlivě vyvážená směs koření v sobě ukrývá tajemství dokonalých domácích klobás, které si získají vaše chuťové buňky i řady vděčných gurmánů.
V klobásovém koření najdete sladkou papriku, která klobásám dodá charakteristickou barvu a jemnou sladkost. Černý pepř je zde pro pikantní tóny, zatímco pálivá paprika přidává ostrý šmrnc. Česnek je nezbytný pro výraznou chuť, která je typická pro klasické klobásy. Kmín, tradiční české koření, dodává jedinečnou a nezaměnitelnou chuť. Koriandr s mírnými citrusovými a zemitémi tóny přináší směsi svěží nuance, a nové koření pak kompletuje směs svou bohatou a hřejivou chutí. Tato kombinace koření je pečlivě vyvážena, aby vašim domácím klobásám poskytla plnou a tradiční chuť.
Jak použít naše Klobásové Koření? Při výrobě domácích klobás jednoduše přimíchejte naše koření k mletému masu podle vašeho receptu. Obvyklé množství je 50 gramů koření na 10 kg masa. V každém případě ale vřele doporučujeme nejprve poměr vyzkoušet na menším množství, abyste našli svůj ideální poměr.
Pro ty, kteří rádi experimentují, můžete naše koření použít i při přípravě domácích grilovacích klobás, do karbanátů, sekané nebo hamburgerů nebo si i připravit marinádu pro grilované maso.
Držíme vám palce, ať se domácí klobásky vydaří!
Doporučené dávkování
50 g koření na 10 kg masa
Složení klobásového koření
Země původu
Česká republika
Etiketa pro klobásové koření
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování klobásového koření
Narazili jste v receptu na klobásové koření a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 9 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 11 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste klobásového koření měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 50 g koření na 10 kg masa.
Druh kuchyně, ve které se Klobásové koření s oblibou používá
Na co se Klobásové koření většinou používá
Kde koupím klobásové koření?
Nejenom klobásové koření, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně klobásového koření.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě