Vánoční pečení, to je takový malý kouzelný rituál. Celý dům je provoněný skořicí, pomerančem a hřebíčkem, ruce od mouky a hlavně ta radost z prvních upečených sušenek. A právě tohle koření je tou tajnou ingrediencí, která vašemu cukroví dodá tu pravou vánoční chuť i vůni. Pomerančová kůra přináší jemnou ovocnou svěžest, zatímco kombinace hřejivého koření – nové koření, anýz, koriandr, badyán, muškátový ořech, skořice a hřebíček – přinese do každého kousku lahodnou hloubku chutí.
Jak koření na vánoční sušenky použít?
Toto koření je ideální pro máslové a křehké vánoční sušenky, kterým dodá jemnou, ale bohatou kořeněnou chuť. Stačí ho přidat do těsta a nechat ho při pečení rozvonět po celé kuchyni. Skvěle se hodí i do křehkých těst s ořechy, kde podtrhne jejich přirozenou sladkost a dodá lehce exotický nádech.
Tipy na pečení
- Křehké vánoční sušenky – Stačí smíchat mouku, máslo, cukr a trochu tohoto koření a máte dokonalé sváteční sušenky. Můžete je ozdobit čokoládovou polevou nebo je před pečením lehce obalit v třtinovém cukru pro krásnou karamelovou krustu.
- Voňavé vánoční linecké těsto – Přidejte špetku této směsi do těsta na linecké cukroví a vytvoříte novou, voňavější variantu tohoto klasického cukroví. Skvěle ladí s meruňkovou nebo rybízovou marmeládou.
- Domácí granola nebo müsli tyčinky – Chcete si užít vánoční chutě i ke snídani? Smíchejte ovesné vločky, ořechy, med a lžíci tohoto koření, rozprostřete na plech a upečte dozlatova.
- Horké zimní nápoje – Pokud chcete ještě víc zvýraznit sváteční atmosféru, přidejte špetku tohoto koření do horké čokolády, svařeného vína nebo domácího punče.
A pokud nechcete vánoční pečení skončit u jednoho druhu cukroví, mrkněte i na naše koření na perníčky nebo tradiční severské sušenky spekulatius.