koření Pepř černý mletý BIO
Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí a je nejostřejší. Používá se téměř ve všech světových kuchyních.
Chuť a vůně
peprná chuť s tóny citrusů a dřeva
Kde se pěstuje
Indie, Indonésie, Vietnam, Brazílie, Srí Lanka
Na co se používá
Do polévek a omáček, na všechny druhy masa a ryb, do paštik, salátů, dresinků, pomazánek, do zeleninových, bramborových i houbových pokrmů.
Recept
Rychlý pepřový dip
Smíchejte šťávu z jedné limetky a lžičky mletého pepře a osolte. Do hotové omáčky můžete namáčet kousky masa nebo zeleniny či ovoce jako např. mango nebo avokádo. Pro jemnější a méně pálivou variantu vyzkoušejte namlít celý pepř nahrubo.
Země původu
Srí Lanka, Vietnam, Brazílie, Indonésie
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro mletý černý BIO pepř
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Černý pepř nabízíme v těchto variantách
Dávkování mletého černého BIO pepře
Narazili jste v receptu na mletý černý BIO pepř a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 10 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste mletého černého BIO pepře měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se černý pepř řekne:
latinsky:
|
Piper nigrum
|
anglicky:
|
black pepper
|
německy:
|
Schwarzer Pfeffer
|
francouzsky:
|
poivre noir
|
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
Na co se černý pepř většinou používá
Kde koupím mletý černý BIO pepř?
Nejenom mletý černý BIO pepř, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně mletého černého BIO pepře.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě