Koriandr celý

 
Koření Koriandr celý
Balení 40 g 24,- Kč koupit Balení 80 g 48,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 60,- / 100 g
Cena: 60,- / 100 g
Jak se koriandr řekne:
jiné názvy: kindza, kyšnec, štěniční anýz
latinsky: Coriandrum sativum
anglicky: coriander
německy: Koriander
francouzsky: coriandre

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen.

Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou výraznou chuť, která připomíná bílou část slupky pomerančů. S oblibou se užívá při nakládání zeleniny a hub či do salátů, masa nebo paštik.  

 

Chuť a vůně hořkosladká chuť, vůně připomíná pomerančovou kůru.
Druh kuchyně, ve které se koriandr s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, Asie, severní Afrika
Na co se používá K nakládání zeleniny a hub, při pečení chleba a perníku, do uzenářských výrobků, polévek, marinád, zeleninových pokrmů, k přípravě masa i ryb. Také se využívá při výrobě alkoholických nápojů a jako součást bylinných čajů.
Příprava Při nakládání zeleniny se používá nejčastěji 1 celá lžíce koriandru na 4 sklenice 0,5 l.
Země původu Česká republika
Koriandr nabízíme v těchto variantách
 
Míša z Království doporučuje Pokud v kuchyni rádi experimentujete, vyzkoušejte přidat plod koriandru při vaření brambor místo kmínu.