Galgán kořen mletý

 
Koření Galgán kořen mletý
Balení 20 g 32,- Kč koupit Balení 50 g 80,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 160,- / 100 g
Cena: 160,- / 100 g
Jak se galgán řekne:
jiné názvy: galangal, thajský zázvor, alpinie, modrý zázvor, kalkán
latinsky: Alpinia galanga
anglicky: galangal
německy: Galgant
francouzsky: galanga

Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem.

Galgán je, podobně jako zmíněný zázvor, velmi oblíbený v asijské kuchyni. Užívá se k ochucení drůbeže, jehněčího, ryb, polévek, zeleninových jídel a salátů.

Chuť a vůně Připomíná zázvor, ale je jemnější, s citrusovým tónem.
Druh kuchyně, ve které se galgán s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Asie
Na co se používá V asijské kuchyni k ochucení drůbeže, jehněčího, ryb, plodů moře, polévek, omáček, karí a zeleninových pokrmů, luštěnin, salátů, přísada do kari pasty.
Země původu Čína