Badyán celý

 
Koření Badyán celý
Balení 20 g 34,- Kč koupit Balení 40 g 68,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 170,- / 100 g
Cena: 170,- / 100 g
Jak se badyán řekne:
jiné názvy: čínský anýz, hvězdicový anýz
latinsky: Illicium verum
anglicky: star anise
německy: Sternanis, Badian
francouzsky: anis étoilé, badiane de Chine

Hvězdičky badyánu jsou plody stromu badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy. Ve starých kuchařkách se mu říká hvězdičkové koření. Voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší. Chutná pálivě. Je to koření především asijské kuchyně. V české kuchyni se používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.

Chuť a vůně Kořenítě nasládlá chuť, vůně podobná anýzu a fenyklu.
Druh kuchyně, ve které se badyán s oblibou používá
 
Kde se pěstuje jihovýchodní Asie a Tichomoří, severní Afrika
Na co se používá Je nezbytnou ingrediencí tradiční asijské kuchyně, např.vietnamské nudlové polévky pho, používá se na přípravu různých mas, ryb a mořských plodů . V české kuchyni se přidává do perníků, sušenek, povidel, kompotů nebo při výrobě likérů.
Země původu Vietnam
Badyán nabízíme v těchto variantách