Kardamom černý

 
Koření Kardamom černý
Balení 20 g 36,- Kč koupit Balení 40 g 72,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 180,- / 100 g
Cena: 180,- / 100 g
Jak se černý kardamom řekne:
jiné názvy: kardamom hnědý, větší, dlouhý, nepálský
latinsky: Amomum subulatum
anglicky: black cardamom
německy: Schwarzer Kardamom
francouzsky: cardamome noire

Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma. Pochází z východního Himaláje, používá se jako koření do jídel, nápojů a jako léčivo. V orientální kuchyni se s ním ochucují sladké, rýžové i masité pokrmy nebo se přidává do polévek.

Chuť a vůně Těžká kořenitá chuť s lehce kouřovým a kafrovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se černý kardamom s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Čína, Afrika
Na co se používá V indické kuchyni na karí, masály, na dušené skopové maso, luštěniny, zeleninové, rýžové i sladké pokrmy, lze přidat i do vietnamské polévky pho nebo čínských wok směsí.
Země původu Indie
Černý kardamom nabízíme v těchto variantách