Koření Anýz mletý

Anýz mletý

Balení 30 g 30 Kč koupit Balení 80 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 100,- / 100 g
 

Koření Anýz mletý

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod.

Anýzové koření je důležitou ingrediencí v receptech asijské kuchyně, především v indické a čínské, kde se s oblibou přidává do pokrmů z masa.

Ve sladké kuchyni jej objevíme v ovesných kaších, sladkých rýžových pokrmech i mléčné polévce.

Protože anýz působí velmi dobře proti nadýmání, své významné místo si vydobyl i v pečení, kde se přidává do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček a samozřejmě bývá součástí chlebového koření.

Chuť a vůně Podobná lékořici s pikantní sladkostí a jemným pepřovým tónem.
Kde se pěstuje Středomoří, Balkán, Španělsko, Indie, Turecko, Mexiko
Na co se používá Do pečiva, chleba, při nakládání zeleniny, hodí se i do jablečných a hruškových kompotů. Používá se v indické a čínské kuchyni, kde se s oblibou přidává do pokrmů z masa. Své místo má i při výrobě likérů a léčivých čajů.
Země původu Sýrie, Egypt, EU, Indie
Etiketa pro mletý anýz
Anýz nabízíme v těchto variantách
 
Jak se anýz řekne:
jiné názvy: bedrník anýz, bedrovník, sladký římský kmín, chlebové semínko
latinsky: Pimpinella anisum
slovensky: aníz
anglicky: anise
německy: Anis
francouzsky: anis, boucage
vietnamsky: Anis
Druh kuchyně, ve které se anýz s oblibou používá
 
Na co se anýz většinou používá