Pepř černý Malabar (tygří)

 
Pepř černý Malabar (tygří)
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 60 g 84 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g

Jak se černý pepř řekne:

jiné názvy: tygří pepř
latinsky: piper nigrum
slovensky: čierne korenie Malabar
anglicky: black pepper Malabar
německy: Schwarzer Pfeffer Malabar
francouzsky: poivre noir de Malabar
vietnamsky: Hạt tiêu đen ở Malabar

Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž pěstuje další slavný pepř Tellicherry, dokládá, o jak významný region pěstování pepře jde. Díky své kvalitě je pepř z Malabaru oblíbený ve všech kuchyních po celém světě.

Malabarský pepř je velmi aromatický s příjemnou ostrostí a jemným ovocným aroma. Jeho lehce zemité chuťové tóny jsou ideální buď na přímé ochucení pečeného a grilovaného masa podrcením v mlýnku nebo na marinování. Jemná ostrost tohoto pepře z Malabaru se chuťově skvěle potkává i se sýrovými a dalšími omáčkami. Kromě slané kuchyně se však rovněž používá při dochucování sladkých pokrmů a dezertů z karamelizovaného ovoce nebo do džemů.

Chuť a vůně příjemně pálivý černý pepř s ovocným aroma
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
 
Na co se černý pepř většinou používá
 
Kde se pěstuje Oblast Malabar v Indii
Na co se používá Ideální na steaky, ryby nebo zeleninu.
Zajímavost Malabarské pobřeží, ze kterého pochází tento pepř, se rovněž nazývá pepřové pobřeží, protože se zde pěstují nejkvalitnější pepře Malabar a Tellicherry.
Země původu Indie