Pepř černý Lampong

 
Koření Pepř černý Lampong
Balení 40 g 56 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g

Jak se pepř řekne:

latinsky: Piper Nigrum
slovensky: čierne korenie Lampong
anglicky: black pepper Lampong
německy: Schwarzer Pfeffer Lampong
francouzsky: poivre noir de Lampong
vietnamsky: Hạt tiêu đen ở Lampong

Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem používá téměř výhradně v mleté ​​formě.

Kuličky tohoto černého pepře mají pálivou, suchou a ostře kořenitou chuť s tóny čerstvého dřeva a pryskyřičným pozadím. Černý pepř Lampong je lehčí a menší, než běžné odrůdy pepře. Jsou proto vhodné pro použití v mlýnku na pepř s kovovým i keramickým mechanismem.

Ať už celé, drcené nebo mleté, zušlechťují pokrmy příjemnou kořenitostí a dodávají pokrmu kulatou a hlubokou chuť.

Lampongský černý pepř se používá nejen k dochucení tmavých mas, jako je hovězí a jehněčí, ale také k rybám s výraznější chutí.

Chuť a vůně Peprně ostrá, suchá a kořeněná chuť s tóny čerstvého dřeva.
Druh kuchyně, ve které se pepř s oblibou používá
 
Na co se pepř většinou používá
 
Kde se pěstuje Indonésie, oblast Lampong v Jižní Sumatře
Na co se používá grilovaná jídla, vývary, dušená jídla, polévky
Země původu Indonésie
Míša z Království doporučuje Když dělám vývary, dušená jídla a polévky, ráda přidávám pepř celý. Na grilované nebo restované maso spíše používám čerstvě pomletý pepř z mlýnku.