Hřebíček celý BIO

 
Bio koření Hřebíček celý BIO
Balení 20 g 48,- Kč koupit Balení 40 g 96,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 240,- / 100 g
Cena: 240,- / 100 g
Jak se hřebíček řekne:
latinsky: Eugenia caryophyllata
anglicky: cloves
německy: Nelken, Gewürznelken
francouzsky: clou de girofle, giroflier

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu, při nakládání sladkokyselé zeleniny a do kompotů. Patří i k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je to důležitá ingredience do svařeného vína a punče.

Chuť a vůně Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Druh kuchyně, ve které se hřebíček s oblibou používá
 
Kde se pěstuje jihovýchodní Asie
Na co se používá Na kořenění sladkých pokrmů, cukroví, pečiva, do horkých nápojů a kompotů. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, šunku, masové i zeleninové vývary a rýži. Patří do mnoha směsí koření orientální kuchyně.
Země původu Srí Lanka
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Hřebíček nabízíme v těchto variantách