Cajunské koření
Originálně namíchané Cajunské koření ztělesňuje bohatou historii a kulinářské umění cajunské kuchyně, kterou můžete objevit v Louisianě a Texasu ve Spojených státech.
Původem francouzští osadníci přišli do jižní části USA z Kanady v 18. století. Cajunská kuchyně se postupem času propojovala s místní kuchyní a začleňovala do svých receptů místní produkty, až se vytvořila specifická kuchyně plná zeleniny, ryb, mořských plodů a především ostré směsi koření.
Ať už připravujete klasické pokrmy jako je polévka gumbo, jambalaya nebo vyzkoušíte vegetariánské kořeněné sladké brambory, toto Cajunské koření zaručuje autentický chuťový zážitek. Kromě tradičních cajunských receptů je toto koření ideální pro grilování, pečená kuřecí křídla, chili con carne nebo fazole se slaninou.
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Složení Cajunského koření
Recept
Směs cajunského koření se velmi dobře hodí k vařeným fazolím. Dejte na pánev slaninu a prudce ji opečte, poté přidejte jednu sklenici bílých (předpřipravených) fazolí a plechovku nakrájených rajčat. Trochu rajčatové pasty, soli a jednu polévkovou lžíci Cajunského koření. Pro ještě větší pikantnost, můžete přidat trochu mletého chilli.
Země původu
Německo
Etiketa pro Cajunské koření
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování Cajunského koření
Narazili jste v receptu na Cajunské koření a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 9 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 12 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste Cajunského koření měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa.
Jak se cajunské koření řekne:
jiné názvy:
|
Kajunské koření
|
anglicky:
|
Cajun Seasoning
|
Druh kuchyně, ve které se Cajunské koření s oblibou používá
Na co se Cajunské koření většinou používá
Kde koupím Cajunské koření?
Nejenom Cajunské koření, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně Cajunského koření.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě