Kmín český celý

 
Koření Kmín český celý
Balení 40 g 24 Kč koupit Balení 80 g 48 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 60,- / 100 g
Cena: 60,- / 100 g

Jak se kmín řekne:

jiné názvy: kmín krámský, raška
latinsky: Carum carvi
slovensky: rasca
anglicky: caraway, meridial fennel
německy: Kümmel
francouzsky: carvi

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Pomáhá při trávení, využívá se také v likérnictví, kde se z něj připravuje slavná kmínka.

Český kmín má vyšší obsah vonných složek než kmín dovážený ze zahraničí, neboť pochází ze speciálně vyšlechtěné dvouleté rostliny.

Chuť a vůně Ostrá, hořkosladká, s lehce oříškovým, citrusovým a anýzovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se kmín s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Kmín se pěstuje v Evropě a Asii. Naši pěstitelé mohou při splnění specifických podmínek používat chráněné označení "Český kmín".
Na co se používá Do chleba a slaného pečiva, při vaření brambor, nakládání zelí, pečení tučných mas, do houbových pokrmů, polévek, pomazánek, na ryby i sýry.
Zajímavost V roce 2008 se podařilo prosadit ochrannou známku Český kmín v celé Evropské unii, což potvrzuje vysokou kvalitu českého kmínu.
Země původu Česká republika
Míša z Království doporučuje Pokud chcete chuť kmínu vylepšit, opražte celá semínka dvě až tři minuty na pánvi bez oleje. Poté je použijte na posypání chleba a dalšího slaného pečiva.