Pepř černý mletý

 
Koření Pepř černý mletý
Balení 20 g 20,- Kč koupit Balení 40 g 40,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 100,- / 100 g
Cena: 100,- / 100 g
Jak se černý pepř řekne:
latinsky: Piper nigrum

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí a je nejostřejší. Používá se téměř ve všech světových kuchyních. 

Chuť a vůně peprná chuť s tóny citrusů a dřeva
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Indonésie, Vietnam, Brazílie
Na co se používá Do polévek a omáček, na všechny druhy masa a ryb, do paštik, salátů, dresinků, pomazánek, do zeleninových, bramborových i houbových pokrmů.
Recept Rychlý pepřový dip
Smíchejte šťávu z jedné limetky a lžičky mletého pepře a osolte. Do hotové omáčky můžete namáčet kousky masa nebo zeleniny či ovoce jako např. mango nebo avokádo. Pro jemnější a méně pálivou variantu vyzkoušejte namlít celý pepř nahrubo.
Země původu Brazílie, Indonésie, Vietnam