Sůl černá

 
Koření Sůl černá
Balení 50 g 40,- Kč koupit Balení 100 g 76,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 80,- / 100 g
Cena: 80,- / 100 g
Jak se černá sůl řekne:
lidově: Kala namak

Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá, její barva je spíš růžovo-šedá (celé nerozemleté krystaly jsou temně fialové až černé). Své hlavní místo má v indické kuchyni, kde se používá pro dochucení omáček, karí, čatní a polévek. Oblíbená je též u veganů pro svou chuť, která připomíná vařená vajíčka.

Aby se její typická chuť neztratila vařením, neměla by projít tepelnou úpravou. Proto ji užívejte až na hotová jídla nebo ve studené kuchyni.

Chuť a vůně Chuť připomíná vejce, sirný odér.
Druh kuchyně, ve které se černá sůl s oblibou používá
 
Na co se používá V indické kuchyni jako přísada do pokrmů karí, čatní, vaječných a zeleninových jídel, omáček, polévek, k ochucení salátových dresinků a tofu.
Země původu Indie