Pepř sečuánský Timut celý BIO
Balení 20 g 56 Kč koupit Balení 50 g 140 Kč koupit volná
váhavybat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 280 Kč/ 100 g
Bio koření Pepř sečuánský Timut celý BIO
 

Koření Pepř sečuánský Timut celý BIO

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší místní farmáři. Plody sečuánského pepře se sklízí na podzim z obvykle divoce rostoucích keřů, které nejsou botanicky příbuzné s pravým pepřem, ale jedná se žlutodřev peprný. Zralé plody se po sklizni suší na slunci, dokud se neotevřou. Po otevření z plodů vypadnou malá černá semínka. Chuť tohoto pepře je obsažena především v otevřené slupce.

Sečuánský pepř Timut je prakticky nepostradatelný pro asijskou kuchyni, kde se často kombinuje s chilli. Ideální je do lehkých pokrmů z drůbeže a ryb připravovaných na Wok pánvi. Pokud sečuánský pepř ochutnáme, je pro něj charakteristické lehké brnění na rtech a mírné znecitlivění jazyka. Je vhodné ho před přidáním do pokrmu jemně opražit 1-2 minuty nasucho.

Chuť a vůně Palčivá pepřová chuť, ale ne tak ostrá, jako u černého pepře, výrazná zemitá a citrusová vůně.
Kde se pěstuje Asie
Na co se používá Na dušená masa, steaky, pečenou kachnu, kuře, ryby a mořské plody, do polévek, bramborových, zeleninových a houbových pokrmů, rýže, luštěnin, tofu a při tepelné úpravě ovoce.
Zajímavost Tento "pepř" je pojmenován po čínské provincii S'-čchuan, která je známá svou pikantní kuchyní.
Země původu Nepál
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro celý sečuánský BIO pepř Timut
 
Jak se sečuánský pepř řekne:
jiné názvy: fagara, žlutodřev peprný, anýzový pepř, timut
latinsky: Zanthoxylum piperitum
slovensky: čínské korenie, sečuánské korenie
anglicky: sichuan pepper
německy: Szechuan-Pfeffer
francouzsky: poivre Sichuan
Druh kuchyně, ve které se sečuánský pepř s oblibou používá
 
Na co se sečuánský pepř většinou používá
 

Kde koupím celý sečuánský BIO pepř Timut?

Nejenom celý sečuánský BIO pepř Timut, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně celého sečuánského BIO pepře Timut.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě