Skořice indonéská celá BIO
Balení 30 g 78 Kč koupit
Balení 80 g 208 Kč koupit
volná
váhavybrat
Jednotková cena: 260 Kč/ 100 g
Indonéská celá skořice BIO / Koření
Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má výraznou, kořenitou chuť, která je ostřejší než u cejlonské skořice. Její hřejivá, dřevitá vůně s lehce štiplavými tóny dodává pokrmům hloubku a vyniká ve sladké i slané kuchyni. Oproti mleté variantě se celá skořice uvolňuje pomalu, což ji činí ideální pro dlouho tažené pokrmy, nápoje nebo domácí likéry.
Do čeho celou indonéskou skořici používat?
Celá skořice není určená k přímé konzumaci, ale během dlouhého vaření postupně uvolňuje své aroma, čímž dodává pokrmu jemně kořenitou, lehce nasládlou chuť. Oproti mleté skořici se hodí tam, kde chcete dosáhnout pozvolného rozvinutí chutí.
- Svařené víno, punč a horké nápoje - Skořice je základní složkou zimních nápojů, kde přidává hřejivou a jemně sladkou vůni. Používá se ve svařeném víně, punči nebo jablečném moštu, kde se skvěle propojí s hřebíčkem, badyánem a citrusovou kůrou. Do hrnce stačí jedna až dvě tyčinky skořice, které se po dovaření jednoduše vyjmou.
- Kompoty a ovocné směsi - Celá skořice je skvělá pro zavařování ovoce, kde se nechává pomalu vařit přímo s jablky, hruškami nebo švestkami. Při nakládání ovoce do sladkokyselých nálevů dodá jemnou, teplou vůni, která zvýrazní přirozenou sladkost ovoce.
- Masité pokrmy orientální kuchyně - V indické, arabské a čínské kuchyni je skořice běžnou součástí kořeněných pokrmů. Přidává se do kari, dušených pokrmů a pomalu pečených mas, kde se její chuť postupně rozvíjí a propojuje s dalšími aromatickými ingrediencemi, jako je římský kmín, koriandr a hřebíček. Skvěle funguje s jehněčím, hovězím i drůbeží.
- Rýžové pokrmy a luštěniny - Používá se v indických a arabských rýžových specialitách, jako je biryani nebo pilaf, kde se její jemné tóny propojí s máslem, šafránem nebo kardamomem. Stačí ji přidat při vaření a před servírováním odstranit.
- Domácí likéry a sirupy - Celá skořice je výborná do domácích likérů, rumových směsí a kořeněných sirupů, kde se nechává několik dní macerovat. V kombinaci s vanilkou, hřebíčkem nebo badyánem dodává bohaté a hluboké aroma nejen alkoholickým nápojům, ale i domácím sirupům do kávy nebo koktejlů.
- Nakládání ovoce a zeleniny - Celá skořice se často používá při nakládání dýně, hrušek nebo citrusových plodů do sladkokyselých nálevů. Její aroma se postupně uvolňuje do láku a zvýrazňuje přirozenou chuť surovin.
Tip: Pokud chcete získat plnější aroma a intenzivnější chuť, zkuste skořici před použitím rozlomit na menší kousky nebo ji na pár sekund zahřát na suché pánvi. Skvělým nápadem je i přidat kousek skořice do sklenice s kávovými zrny a vytvořit si tak jemně skořicově provoněnou kávu.
Země původu
Indonésie
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro celou skořici BIO
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Skořice je dostupná v těchto variantách
Dávkování celé skořice BIO
Narazili jste v receptu na celou skořici BIO a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 2 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 5 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 7 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste celé skořice BIO měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se skořice řekne:
latinsky:
|
Cinnamomum cassia
|
slovensky:
|
škorica
|
anglicky:
|
cinnamom
|
německy:
|
Zimt
|
francouzsky:
|
cannelle
|
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
Kde koupím celou skořici BIO?
Nejenom celou skořici BIO, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně celé skořice BIO.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě