Skořicové květy

Skořicové květy

Balení 30 g 84 Kč koupit Balení 60 g 168 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 280,- / 100 g
 

Koření Skořicové květy

Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia). Tento název koření získalo pro svůj vzhled, který připomíná hřebíček.

Květy skořice mají jemné a lehké skořicové aroma smíchané s tóny hřebíčku. Na rozdíl od klasické skořice je jejich chuť sladší, trochu peprnná, s mírně pižmovými tóny.

Při vaření můžete květy přidat do pokrmů buď celé, drcené nebo jemně namleté. Květy skořice můžeme použít všude tam, kde bysme použili klasickou skořici. Velmi oblíbená je v čínské a indonéské kuchyni. Svou chutí obohacují pokrmy ze zvěřiny, jehněčího a drůbežího masa, ale především své místo najdou ve sladkých jídlech a dezertech. Jemné aroma přidávají k různým druhům ovocných kompotů (meruňky, jablka nebo hrušky) a rovněž džemům nebo horkým nápojům jako např. punči nebo svařenému vínu.

 
Chuť a vůně Sladkokyselá chuť se zajímavým ovocně nasládlým akcentem skořice a hřebíčku.
Na co se používá Skořicové květy se používají na sladké ovocné dezerty, omáčky s červeným nebo portským vínem a pečená masa.
Etiketa pro Skořicové květy
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá