Tento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás svou intenzivní vůní i příjemnou křupavostí.
Pepř pochází ze Srí Lanky, kde zraje v ideálních podmínkách pod tropickým sluncem. Po ruční sklizni a pečlivém vysušení se převeze do specializované udírny v Německu, kde jej zkušený mistr uzenář vyudí tradičním způsobem. Výsledkem je jedinečná harmonie chutí, která z každé kuličky dělá opravdovou chuťovou senzaci.
Široké možnosti použití tohoto uzeného zeleného pepře si zamilujete při každodenním vaření i speciálních příležitostech. Skvěle se hodí na grilované hovězí steaky, kterým dodá jemnou kouřovou vůni a zvýrazní jejich přirozenou šťavnatost. Vyzkoušejte ho také při přípravě pečeného kuřete, kde pepř skvěle doplní bylinkové máslo nebo marinádu s česnekem a citronem.
Jemná svěží štiplavost zeleného pepře zkombinovaná s uzenou chutí je přímo ideální i pro ryby. Zkuste jej třeba na pečeného nebo grilovaného lososa nebo jemného candáta na másle.
Zelený pepř se také báječně hodí do zeleninových salátů – například do Caesar salátu, kde jeho pikantní nádech skvěle kontrastuje s krémovým dresinkem. V krémových omáčkách, jako je například smetanová omáčka s houbami, pepř přidá chuť, která z ní udělá skutečný gurmánský zážitek. Pokud hledáte originální způsob, jak tento uzený pepř využít, zkuste ho přidat do omáčky na grilovanou zeleninu, kde se skvěle propojí s balsamikem a česnekem.
Tip na jednoduché použití: pepřový olej s kouřovým nádechem
Pokud chcete mít tento uzený zelený pepř připravený vždy po ruce, zkuste si z něj vytvořit pepřový olej:
- Do malé skleněné lahve vložte 2 lžíce uzeného zeleného pepře a zalijte kvalitním olivovým olejem.
- Nechte minimálně týden louhovat na tmavém místě, aby se všechny chutě dokonale propojily.
- Použijte tento olej na saláty, marinády nebo jako závěrečnou tečku na grilované maso a zeleninu.
Tento uzený zelený pepř není jen o chuti, ale také o kvalitě a příběhu, který stojí za jeho výrobou. Ekologické pěstování, šetrný přístup a tradiční zpracování zajišťují, že získáte poklad, který ocení i ti nejnáročnější gurmáni. Díky němu můžete doma připravit pokrmy, které voní a chutnají jako z nejlepších restaurací. Stačí jediná ochutnávka a tento uzený zelený pepř se stane neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně.
Kde koupím uzený zelený pepř?
Nejenom uzený zelený pepř, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně uzeného zeleného pepře.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě