Bylinka Šalvěj

 
Šalvěj
Bylinka Šalvěj Fotografie zobrazuje ŠALVĚJ z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Jak se šalvěj řekne:
latinsky: Herba salviae
Balení 50 g 35,- Kč koupit Balení 100 g 70,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Použití šalvěje jako koření se liší u různých národů. V USA je šalvěj důležitá na vepřové maso a klobásy. V Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže. Horký nápoj připravený ze šalvěje a mléka užívali Holanďané po zimním bruslení. Je dobrá ke kořenění pečených mas, např. pečené kuře na šalvěji.

Šalvěj je častou složkou bylinných čajů, kde má široké užití.

Návod na přípravu Bylinku zalijte vroucí vodou v poměru 1 dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj připravujete v konvici, přidejte navíc 1 lžičku. Hrneček přikryjte pokličkou nebo talířkem a ponechte 10 minut louhovat, poté přeceďte.