Šalvěj

 
Bylinka Šalvěj
Balení 50 g 60,- Kč koupit Balení 100 g 120,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 120,- / 100 g
Cena: 120,- / 100 g
Jak se šalvěj řekne:
latinsky: Salvia officinalis

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a Holanďané užívají horký nápoj připravený ze šalvěje a mléka. Je výborná ke kořenění pečených mas a ryb, do omáček i k dochucení sýrů. 

Šalvěj je součástí oblíbené směsi provensálské koření, je také častou složkou bylinných čajů, kde má široké užití.

Chuť a vůně Pikantní bylinná sladká chuť s tóny eukalyptu, borovice, petržele a celeru.
Druh kuchyně, ve které se šalvěj s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Asie
Na co se používá Na pečená masa, nádivky, do klobás, mletých mas, paštik, na ryby a mořské plody, k zelenině, houbám, luštěninám, pečeným bramborám, do omáček, polévek, na sýry, pomazánky, bylinková másla i při pečení chleba.
Příprava Bylinku zalijte vroucí vodou v poměru 1 dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj připravujete v konvici, přidejte navíc 1 lžičku. Hrneček přikryjte pokličkou nebo talířkem a ponechte 10 minut louhovat, poté přeceďte.
Upozornění Nedoporučuje se v těhotenství a při kojení.
Šalvěj nabízíme v těchto variantách