Pískavice celá

 
Koření Pískavice celá
Balení 40 g 20,- Kč koupit Balení 80 g 40,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 50,- / 100 g
Cena: 50,- / 100 g
Jak se pískavice řekne:
jiné názvy: methi, řecké seno, senenka
latinsky: Trigonella foenum-graecum
anglicky: fenugreek
německy: Bockhornklee
francouzsky: fenugrec

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých směsích karí nebo čatní. Lepší chuť semena získají, pokud je před použitím nasucho opražíte. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů.

Chuť a vůně Sladká polévková chuť i vůně.
Druh kuchyně, ve které se pískavice s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Asie, Afrika
Na co se používá Do pečiva, karí omáček, čatní, marinád, masových, bramborových a zeleninových pokrmů, při přípravě ryb, luštěnin, rýže a k ochucení sýrů.
Země původu Indie
Pískavice je dostupná v těchto variantách