Smažená cibulka / Koření
Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení.
Ať už si ji dáte na bramborovou kaši, špekové knedlíky, pečené maso nebo třeba luštěniny, vždycky dodá pokrmu ten správný šmrnc. Ale tím její kouzlo nekončí! Skvěle se hodí i do burgerů, hotdogů, asijských stir-fry jídel nebo jen tak na chroupání. Rychlá, praktická a vždy po ruce.
Jak smaženou cibulku v kuchyni používat?
Smažená cibule je skvělá nejen na dochucení, ale i na doladění textury jídla. Křupavá a voňavá, připravená ihned k použití, bez nutnosti smažení. Můžete ji přidat přímo do hotového pokrmu nebo ji lehce zahřát na pánvi, aby se rozvoněla a získala ještě lepší chuť. Hodí se do tradičních českých jídel, ale i do moderní kuchyně.
- Posypání hotových jídel – Bramborová kaše, hrachová kaše, guláš, rizoto, těstoviny nebo třeba smažený sýr? Stačí pár křupavých kousků a jídlo získá novou dimenzi.
- Do burgerů a hotdogů – Zapomeňte na nudné sendviče! Smažená cibulka přidá skvělou texturu i chuť.
- Na pečené a grilované maso – Hovězí steak, vepřová pečeně, kuře na grilu – všechno chutná lépe s voňavým cibulovým doplňkem.
- Do polévek a omáček – Přidejte ji přímo do vývaru nebo husté polévky. Skvěle funguje i jako základ do omáček.
- Asijská kuchyně – Rýžové nudle, smažená rýže, stir-fry nebo pho? Smažená cibule doladí chuť k dokonalosti.
- Na pomazánky a dipy – Stačí ji vmíchat do tvarohové, sýrové nebo luštěninové pomazánky a máte rychlé pohoštění.
Smažená nebo restovaná? Jakou cibuli vybrat?
Kromě smažené cibulky existuje i cibule restovaná, která je méně křupavá, ale zato intenzivně voňavá a jemnější na skus. Smažená cibule je ideální jako křupavá posypka na hotová jídla, restovaná cibule se skvěle hodí do vaření, omáček, polévek a mletých mas, kde se krásně spojí s ostatními ingrediencemi.
Takže pokud hledáte křupavost a výraznou chuť, sáhněte po smažené, pokud chcete jemnější cibulovou chuť bez křupavého efektu, zkuste restovanou.
Malý trik na závěr
Chcete cibulce vrátit právě usmaženou chuť a vůni? Stačí ji na pár vteřin zahřát na pánvi – zvýrazní se její aroma a křupavost bude ještě lepší!
Chuť a vůně
Uchovává si chuť i vůni čerstvě usmažené cibule.
Kde se pěstuje
Asie, Amerika, Evropa, Střední východ
Na co se používá
K dochucení bramborové nebo hrachové kaše, luštěnin, na pečená masa, brambory, špekové i bramborové knedlíky.
Příprava
Před použitím je vhodné lehce ji zahřát na pánvi při nízké teplotě.
Země původu
Česká republika
Etiketa pro smaženou cibuli
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Cibule je dostupná v těchto variantách
Dávkování smažené cibule
Narazili jste v receptu na smaženou cibuli a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 2 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 5 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 6 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste smažené cibule měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se cibule řekne:
latinsky:
|
Allium cepa
|
anglicky:
|
onion
|
německy:
|
Zwiebel
|
francouzsky:
|
oignon
|
Druh kuchyně, ve které se cibule s oblibou používá
Na co se cibule většinou používá
Kde koupím smaženou cibuli?
Nejenom smaženou cibuli, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně smažené cibule.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě