Pepř bílý mletý

 
Koření Pepř bílý mletý
Balení 20 g 34,- Kč koupit Balení 50 g 85,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 170,- / 100 g
Cena: 170,- / 100 g
Jak se bílý pepř řekne:
latinsky: Piper nigrum
anglicky: white pepper
německy: Weißer Pfeffer
francouzsky: poivre blanc

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Bílý pepř se získává ze zralých bobulí zbavených slupky a je jemnější než černý. 

Chuť a vůně peprná, svěží
Druh kuchyně, ve které se bílý pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Asie, Madagaskar, Brazílie
Na co se používá Do smetanových omáček, polévek, dresinků, pomazánek, hodí se na ryby i různé masové, zeleninové a bramborové pokrmy.
Recept Bílá polévka z hlívy a fazolí
250g hlívy ústřičné, 240g bílých fazolí (uvařených nebo ve slaném nálevu-scezených), 2 brambory, 1 cibule, 50g másla, 1lžíce oleje, 3ks nové koření, 1ks bobkový list, pepř bílý mletý, vývar dle potřeby, 360ml zakysané smetany, sůl
Na másle a oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s novým kořením a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí. Přidáme na kostky nakrájené brambory, přilijeme asi 0,5l vývaru a vaříme doměkka, poté brambory v polévce rozšťoucháme. Vmícháme fazole, dosolíme a opepříme dle chuti, zředíme vývarem do požadované hustoty, přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu. Můžeme dozdobit nasekanými bylinkami nebo pokrájeným vejcem natvrdo.
Země původu Indonésie