Anýz celý

 
Koření Anýz celý
Balení 20 g 18,- Kč koupit Balení 40 g 36,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 90,- / 100 g
Cena: 90,- / 100 g
Jak se anýz řekne:
latinsky: Pimpinella anisum (bedrník anýz)

Anýz má mnohostranné využití: používá se do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání řepy, mrkve. Patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše i sladkých rýžových pokrmů. Celý anýz je vhodný i do léčivých bylinných čajů.

Chuť a vůně Chuť anýzu je podobná lékořici s pikantní sladkostí a jemným pepřovým tónem.
Druh kuchyně, ve které se anýz s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Balkán, Španělsko, Indie, Turecko, Mexiko
Na co se používá Do pečiva, chleba, při nakládání červené řepy, červeného zelí, hodí se do jablečného a hruškového kompotu, v indické a čínské kuchyni, při výrobě likérů a léčivých čajů.
Země původu Sýrie
Anýz nabízíme v těchto variantách
 
Míša z Království doporučuje Zajímavá příloha k masu: mrkev na másle s trochou medu a lžičkou anýzu restujte na střední teplotě do změknutí.