Anýz celý

 
Koření Anýz celý
Balení 40 g 36 Kč koupit Balení 80 g 72 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 90,- / 100 g
Cena: 90,- / 100 g
Jak se anýz řekne:
jiné názvy: bedrník anýz, bedrovník, sladký římský kmín, chlebové semínko
latinsky: Pimpinella anisum
slovensky: aníz
anglicky: anise
německy: Anis
francouzsky: anis, boucage
vietnamsky: Anis
rusky: Анис

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod.

Anýzové koření je důležitou ingrediencí v receptech asijské kuchyně, především v indické a čínské, kde se s oblibou přidává do pokrmů z masa.

Ve sladké kuchyni jej objevíme v ovesných kaších, sladkých rýžových pokrmech i mléčné polévce.

Protože anýz působí velmi dobře proti nadýmání, své významné místo si vydobyl i v pečení, kde se přidává do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček a samozřejmě bývá součástí chlebového koření.

Chuť a vůně Chuť anýzu je podobná lékořici s pikantní sladkostí a jemným pepřovým tónem.
Druh kuchyně, ve které se anýz s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Balkán, Španělsko, Indie, Turecko, Mexiko
Na co se používá Do pečiva, chleba, při nakládání zeleniny, hodí se i do jablečných a hruškových kompotů. Používá se v indické a čínské kuchyni, kde se s oblibou přidává do pokrmů z masa. Své místo má i při výrobě likérů a léčivých čajů.
Země původu Sýrie
Anýz nabízíme v těchto variantách
 
Míša z Království doporučuje Zajímavá příloha k masu: mrkev na másle s trochou medu a lžičkou anýzu restujte na střední teplotě do změknutí.