Sumah

 
Koření Sumah
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g
Jak se sumah řekne:
jiné názvy: sumaq, škumpa koželužská, sumach
latinsky: Rhus coriaria
slovensky: sumach
anglicky: sumac
německy: Gerber-Sumach
francouzsky: sumac

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby, luštěniny, rýži či do salátů nebo jogurtu.

Chuť a vůně Intenzívní příjemně kyselá a ovocná chuť.
Druh kuchyně, ve které se sumah s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, jihozápadní Asie
Na co se používá Na různé druhy masa a ryb, šašliky, kebaby, dušené pokrmy, marinády a dresinky, do rýže, zeleninových pokrmů, výborně dochutí také cizrnový hummus.
Země původu Turecko