Sumah

 
Koření Sumah
Balení 20 g 20,- Kč koupit Balení 40 g 40,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 100,- / 100 g
Cena: 100,- / 100 g
Jak se sumah řekne:
lidově: sumach, sumac, sumaq
latinsky: Rhus coriaria

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby, luštěniny, rýži či do salátů nebo jogurtu.

Chuť a vůně Intenzívní příjemně kyselá a ovocná chuť.
Druh kuchyně, ve které se sumah s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, jihozápadní Asie
Na co se používá Na různé druhy masa a ryb, šašliky, kebaby, dušené pokrmy, marinády a dresinky, do rýže, zeleninových pokrmů, výborně dochutí také cizrnový hummus.
Země původu Turecko