Vanilka lusk Bourbon Uganda

 
Koření Vanilka lusk Bourbon Uganda
Vanilka lusk Bourbon Uganda
Vanilka lusk Bourbon Uganda
 
Balení 1 ks 125 Kč koupit Balení 5 ks 600 Kč koupit Balení 10 ks 1 180 Kč koupit
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Cena: 125,- / 1 ks
Jak se vanilka řekne:
latinsky: Vanilla planifolia
anglicky: vanilla
německy: Vanille
francouzsky: vanille

Tento kvalitní a krásný lusk vanilky klasické odrůdy Bourbon pochází z Ugandy. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny nebo nápojů. Nejcennější částí vanilkového lusku je jeho obsah tvořený drobnými černými zrníčky. Před použitím tedy vanilkový lusk podélně rozřízneme a zrníčka vyškrábneme tupou stranou nože. Lusk zbavený zrníček ale nevyhazujeme a můžeme jej použít např. do svařeného vína nebo na výrobu vanilkového cukru.

Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji víc chutí, než čichem.

Lusky obsahují cca 2 - 3,2 % vanilinu a jejich délka je 15 - 18 cm.

Chuť a vůně příjemná intenzivní sladká chuť a vůně
Na co se používá Do sladkých omáček, dezertů, zmrzliny, koláčů, sušenek, cukroví, na výrobu domácího vanilkového cukru a extraktu.
Recept DOMÁCÍ VANILKOVÝ EXTRAKT
3-4 vanilkové lusky, 200ml alkoholu (vodka, bourbon, brandy nebo rum)
Lusky podélně rozřízněte nebo nakrájejte na malé kousky, vložte do lahve s alkoholem tak, aby byly zcela ponořené, láhev uzavřete a nechte vyluhovat minimálně 1 měsíc, občas protřepejte. Uchovávejte při pokojové teplotě na suchém temném místě. Výborný je například do kávy nebo horké čokolády.
Země původu Uganda
Vanilka je dostupná v těchto variantách