Římský kmín celý

 
Koření Římský kmín celý
Balení 20 g 16,- Kč koupit Balení 40 g 32,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 80,- / 100 g
Cena: 80,- / 100 g
Jak se římský kmín řekne:
lidově: šabrej kmínovitý, zíra, džíra, djintan, kimion, kumín
latinsky: Cuminum cyminum

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a mírně nahořklý. Aby se rozvinula příjemná chuť i vůně, je vhodné římský kmín nejdříve opražit na sucho nebo na trošce tuku.

Chuť a vůně exotická pronikavá chuť i vůně
Druh kuchyně, ve které se římský kmín s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Asie, Středomoří, severní Afrika
Na co se používá Je základem karí, masála a chilli směsí, nezbytný v cizrnovém hummusu, pilafu, kebabu, přidává se do pečiva, sýrů, polévek, omáček, nádivek i zeleninových pokrmů.
Zajímavost Existuje důvod, proč se římský kmín používá téměř v každé kuchyni na celém světě, proč ho Řekové používali při léčení a proč ho Egypťané využili v procesu mumifikace. Kmín je voňavý, výrazný a vše chutná naprosto úžasně. (S výjimkou mumií.)
Země původu Sýrie
Římský kmín nabízíme v těchto variantách