Tak tohle už je jiná liga! Chilli Trinidad Scorpion Moruga je nejen extrémně pálivé, ale zároveň přináší i bohatou ovocnou chuť s lehce kouřovým podtónem. S pálivostí přes 2 000 000 SHU patří mezi absolutní špičku v žebříčku nejpálivějších papriček světa.
Trinidad Scorpion Moruga pochází z ostrova Trinidad a Tobago, kde ji vyšlechtili pěstitelé z oblasti Moruga. Tato odrůda byla v roce 2012 uznána jako nejpálivější chilli na světě a přezdívku Scorpion si zasloužila kvůli ostré špičce papričky, která připomíná ocas štíra – a přesně tak i bodá!
Navzdory brutální pálivosti má bohatou ovocnou chuť s lehkými citrusovými tóny a jemně kouřovým nádechem. Používá se hlavně v extrémně pálivých omáčkách, marinádách, kari nebo na maso. Pokud milujete pořádné chilli výzvy, Trinidad Scorpion Moruga je sázka na jistotu! Ale pozor, tahle paprička je jen pro ty nejodvážnější chilli maniaky.
Na co se chilli Trinidad Scorpion Moruga hodí?
Kromě to, že tímhle chilli klidně můžete někoho zabít, tak je jeho použití celkem univerzální. V každém případě dávkujte opatrně – méně je více!
- Omáčky a dipy – Stačí troška do domácí BBQ omáčky nebo kečupu a máte pálivou bombu.
- Maso a grilování – Přidejte do marinády na steaky, kuřecí křídla nebo žebírka.
- Polévky a guláše – Perfektní do ostrých mexických, thajských nebo indických polévek.
- Chilli con carne – Jestli chcete zažít peklo na talíři, zkuste přidat špetku do klasického chilli con carne.
- Domácí chilli olej – Smíchejte s kvalitním olejem, nechte vylouhovat a použijte na pizzu, těstoviny nebo grilovanou zeleninu.
- Výzva pro odvážné – Smíchejte s medem a vyzkoušejte na kuřecí křídla. Sladká pálivost v dokonalé rovnováze!
Tohle chilli je pro profíky. Pokud vám běžné papričky přijdou slabé, Trinidad Scorpion Moruga vás naučí respektu. Takže jestli jste připraveni na výzvu, na nic nečekejte a už ji házejte do nákupního košíku.