Koření na barbecue
Tohle klasické barbecue koření je základ každé pořádné grilovačky – přidá masu, rybám i zelenině neodolatelnou chuť a vůni, jako by prošly americkým BBQ rájem.
Jestli milujete grilování, pečení nebo pomalé marinování, tahle směs bude váš nejlepší parťák. Díky hrubší struktuře se krásně zachytí na mase a při grilování vytvoří lahodnou krustičku. Skvěle se hodí na steaky, vepřová žebírka, kuřecí paličky, ale i na zvěřinu, lososa nebo zeleninu. Je zkrátka univerzální a připravíte s ní hostinu, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat.
Jak koření na barbecue použít?
Nezáleží na tom, jestli máte rozpálený gril, troubu nebo pánev. Barbecue koření dodá každému jídlu tu správnou kombinaci bylinek a koření, která vám připomene ty nejlepší grilovačky. Stačí si vybrat, na co máte chuť.
- Klasika na gril – Maso nejdřív potřete olejem a pak rovnoměrně posypte kořením. Pokud máte čas, nechte alespoň hodinu odpočinout, ať se chutě krásně spojí. Výsledkem bude šťavnaté maso s křupavou kořeněnou krustou.
- Marinování s předstihem – Smíchejte koření s olejem, trochou medu a hořčice, naložte maso přes noc a připravte na grilu nebo v troubě. Dlouhé marinování pomůže koření pořádně proniknout do masa a vytvoří bohatší chuť.
- Zeleninové BBQ – Kukuřice, papriky, lilky, cukety – vše chutná líp s trochou barbecue koření a kapkou olivového oleje. Opečená zelenina získá lehce pikantní a bylinkový nádech, který ji promění v lahůdku.
- Ryby na grilu i v troubě – Výborné na lososa, pstruha nebo tuňáka. Směs stačí jemně vetřít a nechat pár minut odpočinout. Jemné maso si zachová šťavnatost, ale získá výraznější chuť a vůni.
- Pomalé pečení – Perfektní na vepřové ramínko nebo trhané hovězí, kde se koření krásně propojí se šťávou z masa. Stačí maso důkladně posypat kořením, zalít vývarem a nechat několik hodin pomalu péct – výsledek? Maso, které se samo rozpadá na vidličce.
- Rychlovka na pánvi – Nemáte gril? Nevadí! Koření funguje i na pánvi – ať už děláte kuřecí prsa, vepřové plátky nebo křupavou slaninu. Stačí trochu oleje, koření a pár minut restování.
Hledáte něco výraznějšího? Vyzkoušejte kouřové Barbecue pro intenzivnější chuť nebo legendární Barbecue Hot Wings, pokud máte rádi pikantnější BBQ křidélka.
Doporučené dávkování
1-2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa
Složení koření na barbecue
sůl (30 %),
paprika granulovaná,
hořčice,
cibule mletá,
paprika sladká,
koriandr,
pepř,
saturejka,
oregano,
bazalka,
kmín,
nové koření,
česnek,
šalvěj
Může obsahovat stopy celeru a sezamu.
Země původu
Česká republika
Etiketa pro koření na barbecue
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Honza z Království doporučuje
Rádi experimentujete a chcete překvapit? Přidejte do guláše místo klasického koření tuhle směs na barbecue! Kouřové tóny papriky, pepře a bylinek dodají pokrmu příjemnou hloubku a mírnou pikantnost, která krásně zvýrazní chuť masa. Stačí přisypat koření během dušení a nechat ho propojit s ostatními ingrediencemi. Výsledek? Guláš s nádechem grilované chuti, který nadchne každého, kdo ho ochutná!
Barbecue koření nabízíme v těchto variantách
Dávkování koření na barbecue
Narazili jste v receptu na koření na barbecue a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 4 g |
Vrchovatá čajová lžička | 5 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 11 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 14 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste koření na barbecue měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1-2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa.
Jak se barbecue koření řekne:
jiné názvy:
|
BBQ koření
|
anglicky:
|
barbecue / BBQ seasoning
|
Druh kuchyně, ve které se barbecue koření s oblibou používá
Na co se barbecue koření většinou používá
Kde koupím koření na barbecue?
Nejenom koření na barbecue, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně koření na barbecue.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě