Sůl dusitanová bez jódu

 
Balení 100 g 4,80 Kč koupit Balení 200 g 9,50 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 5,- / 100 g
Cena: 5,- / 100 g

Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před oxidaci tuků a jako konzervační látka. Zlepšuje chuť a vůni výrobků a přispívá k zbarvení masa do růžova.

Doporučené dávkování: 20 - 22 gramů dusitanové soli na 1 kg masa, nebo dle receptury. Na výrobu láku pro nakladání masa se použije cca. 100 g na 1 l vody.

Příprava Příprava masa na uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijeme lákem s dusitanovou solí a necháme ležet 5-7 dnů v chladu. Každý druhý den doporučujeme maso překládat.

Příprava masa pro výrobu klobás: Maso promícháme se solí a necháme ležet 1-2 dny. Poté přidáme koření a případně další přísady, promícháme a plníme do střev.