Chilli Naga Bhut Jolokia mleté

 
Chilli Naga Bhut Jolokia mleté
Balení 10 g 72,- Kč koupit Balení 40 g 288,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 720,- / 100 g
Cena: 720,- / 100 g
Jak se chilli řekne:
jiné názvy: Cobra Chilli
latinsky: Capsicum (kříženec odrůdy papriky čínské - Capsicum chinense a papriky křovité - Capsicum frutescens)

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána jako nejpálivější paprička na světě. Jedná se o křížence dvou různých odrůd chilli papriček z Bangladéše a sousedního regionu severovýchodní Indie Ásám. V současné době se pěstuje v Indii, Bangladéši a rovněž na Srí Lance.

Chuť chilli papriček Naga Bhut Jolokia je svěží a plná, avšak po několika vteřinách ucítíte v ústech nekontrolovatelné pálení, které odezní až po 10 – 15 minutách. S oblibou se užívá  především v mexické kuchyni k ochucení vegetariánských jídel, dušené zeleniny k masu, do salsy, omáček, burritos, různých marinád.

Chuť a vůně Přes spalující žár ucítíte i vyváženou lehce ovocnou chuť.
Druh kuchyně, ve které se chilli s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indie, Bangladéš, Srí Lanka
Na co se používá Pro přípravu asijských a mexických pokrmů, omáček, polévek, salsy, čatní, karí, zeleninových i masových jídel, luštěnin.
Upozornění Pokud nemáte zkušenosti s extrémně pálivými papričkami, buďte velmi opatrní. Neopatrná konzumace může vést až k ohrožení života. Při práci s chilli papričkami Naga Bhut Jolokia doporučujeme chránit ruce gumovými rukavicemi.
Země původu Indie