Koření Kopr
Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy a nálevu okurek, zelí a cibule.
Chuť a vůně
Kopr je sušený velice šetrně, takže si uchovává typickou chuť a vůni čerstvého kopru.
Kde se pěstuje
Evropa, Asie, Kalifornie
Na co se používá
Do omáček, salátů a pomazánek, na ryby, k dochucení oblíbených tzatziki, při marinování lososa a nakládaní zeleniny.
Recept
Treska s krustou:
4 filety tresky, 100g strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 180ml zakysané smetany
Strouhanku promíchejte s olejem, 1 lžící kopru a rozmělněným česnekem, rybu osolte a opepřete, dejte na plech vyložený pečícím papírem a zasypejte strouhankou. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut. Do zakysané smetany zamíchejte druhou lžíci kopru, špetku soli a pepře a podávejte jako dresink k rybě s vhodnou přílohou - např. s bramborami a zeleninou.
Země původu
Německo / Maďarsko / Rakousko
Etiketa pro kopr
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování kopru
Narazili jste v receptu na kopr a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 1 g |
Vrchovatá čajová lžička | 1 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 2 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 3 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste kopru měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se kopr řekne:
jiné názvy:
|
koprek, šír
|
latinsky:
|
Anethum graveolens L.
|
slovensky:
|
kôpor
|
anglicky:
|
dill
|
německy:
|
Dill, Dillkraut
|
francouzsky:
|
aneth
|
Druh kuchyně, ve které se kopr s oblibou používá
Na co se kopr většinou používá
Kde koupím kopr?
Nejenom kopr, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně kopru.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě