Kopr

 
Koření Kopr
Balení 20 g 22 Kč koupit Balení 40 g 44 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 110,- / 100 g
Cena: 110,- / 100 g
Jak se kopr řekne:
jiné názvy: kopr zahradní
latinsky: Anethum graveolens
anglicky: dill
německy: Dill
francouzsky: aneth

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy a nálevu okurek, zelí a cibule. 

Chuť a vůně Kopr je sušený velice šetrně, takže si uchovává typickou chuť a vůni čerstvého kopru.
Druh kuchyně, ve které se kopr s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, Asie, Kalifornie
Na co se používá Do omáček, salátů a pomazánek, na ryby, k dochucení oblíbených tzatziki, při marinování lososa a nakládaní zeleniny.
Recept Treska s krustou:
4 filety tresky, 100g strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 180ml zakysané smetany
Strouhanku promíchejte s olejem, 1 lžící kopru a rozmělněným česnekem, rybu osolte a opepřete, dejte na plech vyložený pečícím papírem a zasypejte strouhankou. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut. Do zakysané smetany zamíchejte druhou lžíci kopru, špetku soli a pepře a podávejte jako dresink k rybě s vhodnou přílohou - např. s bramborami a zeleninou.
Země původu Česká republika
Kopr nabízíme v těchto variantách