Koření Cibule granulovaná

Cibule granulovaná

Balení 40 g 32 Kč koupit Balení 80 g 64 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 80,- / 100 g
 

Koření Cibule granulovaná

Cibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušené, z pomocníka se náhle stane kouzelník, který je vždy připraven okamžitě vykouzlit dokonalou chuť bez loupání, krájení a pláče.

Chuť a vůně granulované sušené cibule
Jakmile otevřete sáček, okamžitě ucítíte známou vůni cibule, ale tentokrát bez ostrých tónů cibule čerstvé. Zatímco čerstvá cibule má ostrou, silnou a štiplavou chuť, sušená cibule má sladkou, příjemně karamelizovanou chuť, která zvýrazňuje celkový chuťový profil vašich pokrmů. Nabízí robustní, dobře zakulacenou chuť, která je často přijatelnější pro ty, kterým čerstvá cibule připadá příliš štiplavá, a její chuti se proto vyhýbají. Navíc koncentrovaná chuť sušené cibule z ní dělá ideální volbu pro pokrmy, které vyžadují dlouhou dobu vaření.

Na co se granulovaná cibule používá?
Granulovaná cibule je univerzální ingredience do téměř všeho. Je skvělým společníkem pro mletá i dušená masa, dodá neopakovatelnou chuť špenátu, luštěninám, rýži nebo dokonce slanému pečivu. Samozřejmě nesmíme zapomenout na omáčky nebo polévky. V podstatě, kdekoliv byste použili čerstvou cibuli, můžete ji bez obav nahradit touto sušenou verzí.

Ačkoli je tento malý zázrak výjimečně pohodlný, mějte na paměti, že při smažení je třeba být o něco opatrnější. Granulovaná cibule má sklon se rychleji připalovat, což by mohlo vašemu kulinářskému dílu přidat nechtěný nádech spáleniny.

Proč tedy při vaření používat granulovanou sušenou cibuli? Ušetří vám čas, slzy a navíc, díky její dlouhé trvanlivosti, máte vždy po ruce spolehlivého pomocníka pro vaše kulinářské experimenty. A mimochodem, pro milovníky kouřové chuti máme v nabídce i uzenou variantu, která vašim pokrmům dodá příjemné kouřové aroma.

Chuť a vůně Uchovává si chuť i vůni cibule čerstvé, je jemnější, ne tak ostrá.
Kde se pěstuje Prakticky po celém světě, nejvíce v Asii, Evropě, Americe a na Středním východě.
Na co se používá Široké použití: omáčky, polévky, pomazánky, mletá i dušená masa, skvělá přísada do špenátu, luštěnin, rýže, slaného pečiva.
Země původu Španělsko
Etiketa pro granulovanou cibuli
Jak se cibule řekne:
latinsky: Allium cepa
slovensky: cibuľa
anglicky: onion
německy: Zwiebel
francouzsky: oignon