Pepř guinejský - rajská zrna

 
Koření Pepř guinejský - rajská zrna
Balení 20 g 44,- Kč koupit Balení 40 g 88,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 220,- / 100 g
Cena: 220,- / 100 g
Jak se guinejský pepř řekne:
jiné názvy: aframon, rajské zrno, meleguetský pepř, malaguinejský pepř, guinejská zrnka, guinejský kardamom
latinsky: Aframomum melegueta

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují malá černá semena nepravidelného tvaru. Kuličky guinejského pepře, kterému se též říká rajská zrna, mají peprnou chuť s jemnými tóny citrusů. Na rozdíl od klasického černého pepře je guinejský méně dráždivý pro zažívání. Nejčastěji se používá k okořenění pečeného hovězího a jehněčího masa, ryb a zeleniny, hodí se k ochucování pokrmů podobně jako kardamom. Kromě vaření a pečení guinejský pepř zajímavě ochutí studené nápoje jako je pivo a gin nebo se přidává do horkého čaje, kávy či svařeného vína.

Chuť a vůně Štiplavá chuť, jemnější než u černého pepře, s nádechem citrusů.
Druh kuchyně, ve které se guinejský pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Afrika, Madagaskar
Na co se používá Na pečená masa, ryby a mořské plody, zeleninové a luštěninové pokrmy, polévky, omáčky, dresinky a marinády. Také do pečiva, a k dochucení nápojů: čaje, kávy, svařeného vína, piva a ginu.
Země původu Madagaskar