Skořice cejlonská mletá

 
Koření Skořice cejlonská mletá
Balení 30 g 36,- Kč koupit Balení 60 g 72,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 120,- / 100 g
Cena: 120,- / 100 g
Jak se skořice řekne:
jiné názvy: kaneel, cinamom
latinsky: Cinnamomum zeylanicum
anglicky: cinnamom
německy: Zimt
francouzsky: cannelle

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější.

Cejlonská skořice v kuchyni

Díky jemné chuti se cejlonská skořice skvěle hodí k dochucení kaše, moučníku, kompotů, či do pudinků, jablkových závinů, svařeného vína nebo punče. Pobně jako čínskou skořici ji můžete též přidat do slaných masitých jídel orientální kuchyně. Zajímavou chuť docílíte i přidáním trochy mleté skořice do kávy.

Chuť a vůně Jemnější sladká chuť i vůně s nádechem citrusů.
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Srí Lanka, Indonésie
Na co se používá K dochucení kaší, moučníků, kompotů, či do pudinků, jablkových závinů, sušenek, svařeného vína nebo punče, přidává se do slaných masitých jídel indické a orientální kuchyně.
Země původu Srí Lanka