Estragon

 
Koření Estragon
Balení 20 g 56,- Kč koupit Balení 40 g 112,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 280,- / 100 g
Cena: 280,- / 100 g
Jak se estragon řekne:
lidově: pelyněk estragon, pelyněk kozalec
latinsky: Artemisia dracunculus

Estragon se tradičně používá k aromatizaci octa. Do lahve octa přidáme větvičku nebo lžíci estragonu. Je to důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a salátových zálivek, pomazánek (např. rozetřený s máslem). Delší tepelná úprava ubírá estragonu na chuti, proto je lépe jej přidat až ke konci.

Chuť a vůně Jemná hořkosladká, lehce pikantní, podobná anýzu a lékořici.
Druh kuchyně, ve které se estragon s oblibou používá
 
Kde se pěstuje jižní Evropa, Asie, západní Amerika
Na co se používá K aromatizování octů, při nakládání zeleniny, do francouzských a čínských pokrmů, k pečeným a dušeným masům, sýrům, rybám, krevetám, do vaječných jídel, omáček, polévek, marinád, dresinků a bylinkových másel.
Země původu Francie, Irán