Koření Estragon

Estragon

Balení 20 g 60 Kč koupit Balení 40 g 120 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 300,- / 100 g
 

Koření Estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořkosladkou chuť s nádechem anýzu, což z něj dělá ideálního společníka pro širokou škálu pokrmů. Od bohatě ochucených sýrů, přes svěží listové saláty, vaječné pokrmy včetně omelet, až po delikátní kuřecí a rybí speciality.
 
Nejen že se estragon dokonale hodí do vaší kuchyně pro přípravu tradičních francouzských pokrmů, ale také obohacuje chuť hořčic a salátových zálivek či pomazánek. Jeho jedinečná chuť se skvěle snoubí s máslem, čímž vzniká luxusní bylinkové máslo, které je ideální k servírování s čerstvým pečivem nebo jako sofistikovaná přísada k vašim oblíbeným pokrmům.
 
Ačkoliv estragon přináší pokrmům bohatou chuť, je dobré mít na paměti, že dlouhá tepelná úprava mu může ubrat na jeho jedinečném aroma. Proto doporučujeme přidávat ho až ke konci vaření, aby si zachoval svůj charakteristický profil. 
 
Jedním z tradičních způsobů, jak využít estragon, je jeho přidání do lahve octa. Díky tomu získáme výjimečný aromatizovaný estragonový ocet, který je perfektní pro přípravu salátů nebo jako základ pro marinády. Stačí tedy do lahve přidat lžíci estragonu a ocet se promění v úžasně aromatický doplněk vaší kuchyně.
 
Objevte estragon a nechte se unést jeho svěží a nezaměnitelnou chutí, která oživí vaše kulinářské výtvory a přenese vás do srdce francouzské kuchyně. S tímto kořením snadno přidáte do vašich jídel nádech rafinovanosti a elegance, který je typický pro francouzskou gastronomii.
Chuť a vůně Jemná hořkosladká, lehce pikantní, podobná anýzu a lékořici.
Kde se pěstuje jižní Evropa, Asie, západní Amerika
Na co se používá K aromatizování octů, při nakládání zeleniny, do francouzských a čínských pokrmů, k pečeným a dušeným masům, sýrům, kuřatům, rybám, krevetám, do vaječných jídel, omáček, polévek, marinád, dresinků a bylinkových másel.
Zajímavost Sušený estragon je mnohem intenzivnější, než čerstvý. Místo polévkové lžíce čerstvého estragonu postačí jedna čajová lžička sušeného.
Země původu Francie, Irán
Etiketa pro estragon
Jak se estragon řekne:
jiné názvy: pelyněk estragon, pelyněk kozalec, dragon, paldán, tarkán
latinsky: Artemisia dracunculus
slovensky: palina dračia
anglicky: tarragon
německy: Estragon
francouzsky: estragon
Druh kuchyně, ve které se estragon s oblibou používá