Estragon

 
Koření Estragon
Balení 20 g 60 Kč koupit Balení 40 g 120 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 300,- / 100 g Cena: 300,- / 100 g

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a salátových zálivek, pomazánek (např. rozetřený s máslem). Delší tepelná úprava ubírá estragonu na chuti, proto je lépe jej přidat až ke konci. Estragon se tradičně používá k aromatizaci octa. Do lahve octa přidáme větvičku nebo lžíci estragonu.

Chuť a vůně Jemná hořkosladká, lehce pikantní, podobná anýzu a lékořici.
Druh kuchyně, ve které se estragon s oblibou používá
 
Kde se pěstuje jižní Evropa, Asie, západní Amerika
Na co se používá K aromatizování octů, při nakládání zeleniny, do francouzských a čínských pokrmů, k pečeným a dušeným masům, sýrům, kuřatům, rybám, krevetám, do vaječných jídel, omáček, polévek, marinád, dresinků a bylinkových másel.
Zajímavost Sušený estragon je mnohem intenzivnější, než čerstvý. Místo polévkové lžíce čerstvého estragonu postačí jedna čajová lžička sušeného.
Země původu Francie, Irán