Hořčice černá celá

 
Koření Hořčice černá celá
Balení 40 g 20 Kč koupit Balení 80 g 40 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 50,- / 100 g
Cena: 50,- / 100 g

Jak se hořčice řekne:

latinsky: Brassica nigra
slovensky: horčica čierna
anglicky: black mustard
německy: Schwarze Senf
francouzsky: moutarde noir

Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle (ghí).

Chuť a vůně štiplavá, zemitá
Druh kuchyně, ve které se hořčice s oblibou používá
 
Na co se hořčice většinou používá
 
Kde se pěstuje Kanada, Ukrajina, východní Středomoří
Na co se používá V indické kuchyni do různých karí, čatní, marinád, dresinků, rýžových, zeleninových a luštěninových pokrmů. Hodí se i k masu, rybám a mořským plodům. Lze ji nadrtit nebo pomlít a přidat např. do domácí hořčice.
Země původu EU, Kanada, Ukrajina